Drumurile din zona montană, prioritate absolută pentru Consiliul Judeţean

Drumurile din zona montană, prioritate absolută pentru Consiliul Judeţean
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a dispus executarea unor lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene. El şi-a motivat decizia prin faptul că unele din aceste artere nu se mai putea circula în condiţii de siguranţă, iar până la demararea lucrărilor de modernizare propriu-zise erau necesare intervenţii considerate a fi urgenţe.

"Starea drumurilor judeţene este foarte proastă, pe unele dintre acestea nu a existat niciodată asfalt, iar în ultimii patru ani nu s-a mai turnat nici o lopată de asfalt. Pe de altă parte, drumurile de interes local au fost uitate de tot de fosta conducere a judeţului. Astfel că, în urma vizitelor din judeţ, am dispus să se intervină pe urgenţă pe unele drumuri, în special pe cele care sunt doar pietruite, dar care leagă satele mai îndepărtate de centrele de comună. E cazul drumului de la Podeni, din comuna Moldoveneşti, a celui de la Filea de Jos, care era în impracticabil şi pe care în primăvară o sa-l şi asfaltăm", a precizat Uioreanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a arătat că a nici starea drumului Vâlcele-Rediu-Aiton nu era mai bună, motiv pentru care s-a interveni şi aici. "Am realizat astfel legătura între centură şi Aiton, dar am reparat şi drumul din Tureni până la Aiton. Lucrări de pietruire, dar şi construirea unor podeţe din tuburi de beton am realizat şi la Măguri Răcătău, urmând ca în 2013 să trecem la lucrări mai ample. De fapt, eu am ca prioritate reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene, cel care leagă Clujul de Ciurila este finalizat, la fel şi drumul Mintiului, care duce de la Gherla la Mintiul Gherlii, în primăvară, de îndată ce vremea permite, voi semna dispoziţiile de şantier pentru începerea lucrărilor", a mai spus liderul administraţiei judeţene. Uioreanu consideră că drumurile judeţene, cu precădere cele din zona montană trebuie să fie urgent reabilitate pentru a ajuta la dezvoltarea turismului şi, implicit, la creşterea nivelului de trai a locuitorilor din Apuseni.

El a mai precizat că, în acest moment, principala sa grijă este asigurarea utilajelor de deszăpezire şi a materialului antiderapant necesar pentru perioada de iarnă. "Nu vreau să aud de cazuri în care oamenii stau troieniţi sau copiii nu ajung la şcoală din cauza ninsorilor căzute", spune Uioreanu.

Comenteaza