Foto După Dragalina, alte străzi din Cluj-Napoca intră în reparații! Cât durează lucrările

Lucrările de modernizare a rețelelor edilitare continuă pe patru străzi din municipiul Cluj-Napoca. De asemenea, pe alte cinci străzi urmează să fie deschise șantiere noi.

Compania de Apă „Someș”, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, continuă lucrările de investiții din fonduri europene care vizează reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de pe cca. 100 de străzi din Cluj-Napoca.

Astfel, după finalizarea înlocuirii rețelei de apă pe strada Dragalina, au fost demarate recent lucrări pe alte patru străzi din municipiu: Parâng, Gârbău, Jupiter și Iuliu Maniu.

Lucrările începute pe cele patru străzi vor mai continua maximum două săptămâni, astfel încât, din 20 iunie, se vor deschide alte cinci șantiere noi pe străzile Republicii, Lunii, Sighișoarei, Observatorului și Clăbucet. Fiind artere intens circulate, vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca operațiunile să se desfășoare într-un ritm alert, cu un minim de disconfort pentru participații la trafic și locuitorii din zonă”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În prezent, se lucrează la înlocuirea a peste 160 de metri de conducte de canalizare pe străzile Parâng și Gârbău din cartierul Mănăștur, înregistrându-se  deja un progres cumulat de cca. 42%. De asemenea, tot la rețeaua de canalizare se lucrează și pe strada Iuliu Maniu din zona centrală a municipiului, fiind reabilitată până în acest moment mai mult de jumătate din lungimea totală a conductei de 440 metri.

În ceea ce privește rețeaua de apă, principalul șantier deschis este cel din cartierul Zorilor, zona străzii Jupiter, constructorul înregistrând aici un progres al lucrărilor de reabilitare de aproape 44%. După finalizarea acestora, se va intra pe sectorul străzii Republicii situat deasupra străzii Observatorului.

Comenteaza