Echipamente de peste 3 milioane de lei la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale

Echipamente de peste 3 milioane de lei la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale

Consiliul Judeţean Cluj cumpără echipamente pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale, în valoare de peste 3 milioane de lei, pentru Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello".

Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" din Cluj-Napoca vor fi achiziționate prin accesare de fonduri europene echipamente în valoare de 3 milioane de lei, destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea. Este vorba de nu mai puțin de 10.824 de produse și echipamente medicale, cu o valoare totală estimată de 3.093.411,55 lei.

Echipamentele vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Aceste dotări au o importanță deosebită în ceea ce privește prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale, precum și pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am atras vom oferi pacienților un plus de siguranță și confort."

Instituția sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj va beneficia de 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator, 310 kituri de prelevare a probelor biologice endobronșice, 1.000 de kituri de ventilație noninvazivă, un sistem de spălare și dezinfecție a fibroscoapelor, un sistem de spectrometrie de masă MALDI-TOF pentru identificarea microorganismelor/fenotipurilor de rezistență și un termostat pentru hemoculturi.

De asemenea, vor mai fi achiziționate două seturi pentru videobronhoscopie, un incubator pentru microbiologie, un autoclav, 1.100 de kituri RT-PCR de identificare genotipuri, trei maceratoare și patru seturi de măsurare a diurezei.

Comenteaza