Electrica își face ”clădire verde” de relații cu publicul

Comisia de Urbanism a avizat astăzi proiectul unei clădiri pentru Centrul de Relații cu Utilizatorul și dispecerat al Electrica, ce va fi amplasată pe strada Arinilor 22 B.

Conceptul propus de arhitecții de la RAUM a primit felicitări la scenă deschisă în comisie.

”Noi am propus un regim de înălțime mai mic decât permite regulamentul, este vorba despre P+3, și de asemenea, indici de ocupare mai mici, un procent de ocupare a terenului de 18%, față de 60% maxim admis și un coeficient de utilizare a terenului de 0,72, față de maxim admisibil 1,2. Ne-am dorit o clădire care să își acopere necesarul enegetic din energii regenerabile. Avem inclusă și o grădină de fațadă cu acces pentru public pe durata programului de funcționare a centrului. Am vrut ca prin acest proiect să generăm un plus de calitate în spațiul urban al Clujului.

Sigur că sunt asigurate și locurile de parcare necesare și ca element inedit propunem un părculeț-muzeu cu exponate care țin istoria Electrica, de progresul legate de energia electrică de-a lungul timpului”, a spus arhitectul Horațiu Răcășan.

”Vorbiți o limbă a Clujului prezent și viitor și vă felicit pentru acest proiect. La nivel local, național și european vor fi susține astfel de politici verzi. Conceptul mi se pare de excepție, inclusiv partea de muzeu al științei să o numesc așa mai pompos, mi se pare foarte reușit acest proiect”, a spus primarul Emil Boc.

”Cum e conceptul așa e și proiectul, respectă toate prevederile de urbanism”, a completat arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop.

”Când spuneam la alte ședințe ale comisiei că vreau să văd arhitecturi mai interesante la Cluj, la așa ceva mă refeream, în zona aceasta ar trebui să ne îndeptăm cu urbanismul la Cluj”, a spus și arhitectul Vlad Negru.

”E bine, dacă am ajuns să ne și felicităm, în comisia de urbanism”, a concluzionat primarul.

Potrivit PUD-ului, terenul pe care va fi amplasată noua clădire este în suprafață de 1.653 de metri pătrați. În prezent pe acest teren sunt amenajate câteva spații de depozitare, care vor fi demolate. Noul imobil va adăposti la parter spații de primire-emitere documente și un număr de 13 birouri la etaje. Clădirea va avea o formă rectangulară, iar grădința de fațadă va ocupa minim 50% din spațiul dintre clădire și spațiul public, pe latura estică. Cornișa va fi la 16 m față de trotuarul străzii Arinilor. În jurul clădirii vor fi plantați arbuști de dimensiuni medii. Spațiul verde va reprezenta 26,13% din teren.

Comenteaza