Emanuel Ungureanu: "Felicitări, Alin Tișe!" CJ Cluj vrea să finanțeze Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca

Emanuel Ungureanu: "Felicitări, Alin Tișe!" CJ Cluj vrea să finanțeze Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca

În intervenţia din ședința ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca, deputatul Emanuel Ungureanu şi-a transmis public aprecierea pentru faptul că Alin Tișe și Consiliul Județean vor să finanțeze Centrul Integrat de Transplant de la Cluj-Napoca, nu doar să construiască această clădire.

Emanuel Ungureanu a intervenit în ședința ordinară a Consiliului local Cluj-Napoca. "În cele câteva minute care mi-au fost alocate am apreciat investitia Consiliului Județean Cluj pentru construirea Centrului Integrat de Transplant din Cluj-Napoca și am cerut finanțare superioară din partea Ministerului Sănătății pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și trecerea lui în administrarea Consiliului Județean Cluj, după ce se termină construcția noului Centru Integrat de Transplant.

Principalele puncte din intervenția mea: aș vrea să aduc un cuvânt de apreciere nu numai pentru Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca, ci și pentru sistemul de transplant din România.

În același timp, aș vrea să îl felicit și pe domnul Tișe și echipa de la Consiliul Județean pentru contribuția la acest proiect foarte important pentru sistemul de transplant din România. Mă refer construirea Centrului Integrat de Transplant, un spital nou cu 277 de paturi, dotat inclusiv cu un heliport.

Rog autoritățile locale și județene să sprijine accelerarea acestui proces. Este extrem de important să ajutăm, prin orice mijloace, Institutul de Transplant din Cluj-Napoca să iasă cât mai repede din acel pod neamenajat și fără autorizație de securitate la incendiu. În acel spațiu impropriu există medici, asistente și infirmierele care performează, fac minuni și salvează vieți.

Aș vrea să apreciez public și faptul că domnul Tișe și Consiliul Județean vor să finanțeze acest Centru Integrat, nu doar să construiască această clădire. Eu am făcut demersuri către Ministerul Sănătății ca responsabilitatea finanțării să meargă la Consiliul Județean, în logica, cine construiește să aducă și banii pentru finanțare. Consiliul Județean Cluj are resursele necesare. De asemenea, am adus în atenția miniștrilor problemele de finanțare cu care se confruntă Institutul.

Sper ca domnul Boc, mai apropiat de domnul Cîțu, să sprijine acest proiect. De asemenea sper ca acest proiect să ducă la un grad mai mare de satisfacție în rândul pacienților care se adresează Institutul de Transplant", a scris Ungureanu pe pagina de Facebook. 

Comenteaza