Emil Boc le recomandă şoferilor să lase maşina şi să circule cu transportul în comun. "Autobuzele sunt goale"

Emil Boc le recomandă şoferilor să lase maşina şi să circule cu transportul în comun. "Autobuzele sunt goale"
| Foto: NapocaNews

Primarul Emil Boc spune că transportul în comun rămâne prioritatea dacă vrem să circulăm în orașe. Însă răspândirea virusului şi faptul că mulţi au purtat masca necoorespunzător în mijloacele de transport în comun sau chiar au circulat fără mască, i-a împins pe clujeni în maşinile personale. 

Pandemia a schimbat comportamentul clujenilor în ceea ce priveşte circulaţia în oraş, majoritatea preferând să circule cu maşina personală. De vină a fost rata mare a incidenţei virusului în oraş pentru o perioadă. Totodată unii clujeni au purtat masca necorespunzător în mijloacele de transport în comun sau chiar au circulat fără mască, fapt care i-a descurajat pe alţii să mai apeleze la mijloacele de transport public. 

Adesea clujenii s-au plâns că şoferii CTP nu poartă mască, deşi la rândul lor se aflau împreună cu cetăţenii, în acelaşi spaţiu închis, respectiv autobuzul sau troleibuzul. Şi uite aşa s-au golit treptat mijloacele de transport public din oraş, iar oraşul e sufocat din nou de traficul intens, cu atât mai mult cu cât se desfăşoară şi lucrări de reparaţii la mai multe străzi din Cluj-Napoca. 

În acest context, primarul Emil Boc le recomandă clujenilor să renunțe la mașină și să aleagă mijloacele de transport în comun deoarece autobuzele sunt goale. „Am văzut o analiză care zicea că e coadă la mașini, dar autobuzele sunt goale. Ar trebui să ne dea de gândit aceast lucru.

Să nu uităm că transportul în comun rămâne prioritatea dacă vrem să circulăm în orașe. În orașe nu mașinile trebuie să aibă prioritate, ci pietonii, transportul public, bicicletele, liniile dedicate pentru autobuze. Acolo este soluția, nu fiecare în mașină. Asta înseamnă că vom sta mult în trafic", a declarat ieri Emil Boc la Napoca Live.

Comenteaza