Emil Boc: "Avem situația sub control. Să păstrăm ceea ce e bun câștigat"

Emil Boc: "Avem situația sub control. Să păstrăm ceea ce e bun câștigat"

Situația la nivelul municipiului este sub control, iar numărul de îmbolnăviri din ultimele zile arată tendința spre o anumită stabilizare, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

”Am avut și avem situația sub control și acest lucru e posibil prin coordonarea și implicarea tuturor autorităților publice, a societății civile și a mediului de afaceri și preocuparea zilnică pentru a rezolva situațiile care apar.

În privința persoanelor diagnosticatesuntem în ceea ce se numește faza "dinților de ferăstrău", adică într-o zi numărul crește, apoi scade, apoi iar crește, iar scade. Se pare că ne îndreptăm spre o aplatizare a numărului de îmbolnăviri, iar apoi în mod normal ar trebui să ne îndreptăm spre descreștere. Sigur, există și riscul invers, de a o lua din nou pe panta de crește.

La cer clujenilor să nu renunțe la ce am obținut până acum, le mulțumesc că respectă, în marea lor majoritate, recomandările autorităților. Iar dacă trendul va fi descrescător, după 15 mai ne vom putea bucura cu toții de o relaxare a restricțiilor”, a spus primarul.

Acesta a adăugat că numărul persoanelor vindecate a crescut semnificativ la Cluj. ”Totul depinde de ce facem în spitale - și felicit corpul medical cum și-a făcut datoria - dar evident și de ce facem noi în afara spitalelor. Dacă ne uităm și la persoanele vindecate, a crescut semnificativ și numărul lor. E o veste îmbucurătoare și sper ca acest trend să fie menținut.

În privința persoanelor decedate, avem și aici cazuri și ne doare fiecare deces care are loc. Până azi avem 12 decese ale unor pacienți internați la Cluj, din care șapte sunt din județ, iar două din cele șapte sunt din municipiul Cluj-Napoca”, a spus Emil Boc.

Primarul a subliniat că la nivelul municipiului și al județului s-au luat toate măsurile necesare pentru a fi pregătiți în această pandemie.

”Vom avea șansa de a avea mai multe echipamente de protecție pentru mai mult timp. S-au luat toate măsurile, a fost preluat Spitalul Polaris de către Consiliul Județean, în Cluj-Napoca am amenajat Sala Polivalentă, sper să nu ajungem niciodată să avem nevoie de acele locuri, dar paza bună trece primejdia rea. Important e să păstrăm ceea ce e bun câștigat”, a declarat Boc.

Comenteaza