Emil Boc, apel la asociațiile de proprietari din Cluj-Napoca să trimită cereri pentru plantarea copacilor: 100.000, până în 2030

Emil Boc, apel la asociațiile de proprietari din Cluj-Napoca să trimită cereri pentru plantarea copacilor: 100.000, până în 2030
| Foto: captura video - Facebook Emil Boc

Primăria Cluj-Napoca trebuie să planteze 100.000 de arbori până în anul 2030. Primarul Emil Boc a făcut, miercuri, un apel la asociațiile de proprietari din Cluj-Napoca să trimită solicitări la primărie pentru plantarea de copaci. 

În Sala de Sticlă a Primăriei a avut loc miercuri ceremonia de premiere a 40 de asociații de proprietari care au câștigat locul I la concursul ”Curățenie generală”. ”Sunteți un model pentru orașul nostru”, le-a transmis primarul.

Emil Boc le-a explicat reprezentanților asociațiilor de proprietari că viitoarea strategie care va fi implementată la nivelul orașului este „3,30,300”.

Mai precis, fiecare clujean trebuie să vadă 3 copaci de la geamul casei, să existe 30% acoperire cu coronament de copaci în fiecare cartier, iar distanța până la cel mai apropiat parc public sau spațiu verde să fie de maxim 300 de metri.

„Trimiteți-ne solicitări pentru plantări de arbori. Arbori cu balot de dimensiune 25-35 cm, adică consistenţi. Chiar dacă sunt mai scumpi, dar ei fac diferenţa. Pe aliniamentele stradale de unde locuiţi dvs., pe spaţiile dintre blocuri unde se pretează. Colegii mei de la Spaţii Verzi vor veni, vor verifica în teren şi dacă este posibil vor panta în sezonul de toamnă sau în sezonul de primăvară.

Dar trimiteţi pe adresa de Spaţii Verzi de la Primărie solicitări. Şi pentru arbuşti mai mici, dar şi pentru arbori cu balot care pot să aducă mai repede acel coronament pe care ni-l dorim să-l avem în oraş.

Politica noastră este să accelerăm acest demers verde. Primăria trebuie să planteze 100.000 de copaci până în 2030. Ajutați-ne ca să vă putem ajuta”, a spus miercuri primarul Boc la şedinţa cu Asociaţiile de Proprietari din municipiu.

Totodată Emil Boc îndeamnă asociaţiile de proprietari să construiască terase verzi, pereţi verzi, acoperişuri verzi pentru care vor fi oferite vouchere de la primărie. Acesta a transmis că municipalitatea va oferi ajutor pentru cum să fie construite, autorizare, stimulente, etc, care se vor concretiza în politici publice. 

Comenteaza