Video Emil Boc mizează pe energia verde la Cluj: Soarele nu ne trimite factură

Emil Boc mizează pe energia verde la Cluj: Soarele nu ne trimite factură

Emil Boc a vorbit, la ZIUA LIVE, despre dezideratul de neutralității climatice pentru Cluj-Napoca și nevoia de infrastructură energetică pentru ca orașul să se dezvolte.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit la ZIUA LIVE despre dimensiunea verde a orașului și pașii pe care „capitala” Transilvaniei trebuie să-i facă pentru a se menține în top.  

Emil Boc: Avem nevoie de investiții majore în infrastructură la Cluj pentru neutralitate climatică

„În aceeași linie, împreună cu acești minunați clujeni suntem pregătiți să menținem nivelul la care am ajuns și să trecem la nivelul următor pentru a consolida poziția de oraș câștigător, cu buna viață la Cluj în anii în care vor urma. Pentru asta trebuie să muncim în fiecare zi. Spuneam și la forumul de ieri (Transylvania Green Energy Forum - n. red.) că, dacă dorim să ajungem oraș neutru din punct de vedere climatic până în 2030, atunci avem nevoie de investiții majore în infrastructură pentru autobuze și mașini electrice, stații de încărcare de putere mare, care să permită transformarea Clujului într-un oraș electric”, a afirmat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Totodată, Emil Boc a precizat că mai e nevoie și de reabilitări la clădirile publice și private.

„Paradoxal, clădirile sunt la fel de mari poluatori precum transportul. La prima vedere, nu ne gândim la asta, dar așa este. Avem nevoie de reabilitarea tehnică a clădirilor, trebuie panouri fotovoltaice pentru a înlocui energia tradițională. Soarele e aici de miliarde de ani. Abia acum am ajuns la tehnologia necesară să înțelegem că prin panouri solare și alte lucruri putem să captăm această energie și să ne încălzim aproape gratuit. Soarele nu ne-a trimis încă vreo factură pentru energia pe care ne-o dă. Într-adevăr, ne taie chitanță natura prin schimbările climatice dacă nu avem grijă de ea. Este la îndemâna noastră să stim să captăm energia de la soare”, a mai spus Emil Boc.

Edilul a amintit de afirmțiile lui Elon Musk, care spunea că, dacă am capta timp de o oră toată energia primită de la soare, ne-ar ajunge timp de un an pentru toată planeta ca să acoperim toate nevoile de energie. 

„Folosim 1% din această energie. Să vă gândiți cât de mult loc mai este pentru inovare, pentru a găsi soluții noi, astfel încât să ne facem o viață mai bună, aici pe pământ, mai ieftină și mai de calitate” a mai precizat primarul Emil Boc.

Comenteaza