Emil Boc propune extinderea zonei pietonale din centrul Clujului. "E păcat să omorâm acest spațiu superb cu poluarea mașinilor"

Emil Boc propune extinderea zonei pietonale din centrul Clujului. "E păcat să omorâm acest spațiu superb cu poluarea mașinilor"

Mașinile ar putea să fie scoase din perimetrul Mihail Kogălniceanu - Universității - Iuliu Maniu. Primarul Emil Boc a anunțat că va susține propunerea de extindere a zonei pietonale.

Permimetrul Universității - Kogălniceanu - Iuliu Maniu ar putea deveni exclusiv pietonal, cu excepția riveranilor. Primarul Emil Boc a declarat că va merge cu această propunere în prima ședință din 2024 a Comisiei de Circulație.

"Vă spun o decizie care poate părea nepopulara, dar în prima ședință a Comisiei de Circulație din acest an, de săptămâna viitoare, voi propune extinderea zonei pietonale în centrul orașului. Zona Universității, Kogălniceanu, Iuliu Maniu, acele zone trebuie să devină pietonale. Excepție fac riveranii și mașinile care aprovizionează într-un anumit interval orar", a spus Emil Boc, joi, la NapocaLive.

Primarul Clujului este de părere că zona centrală trebuie admirată de pietoni și că ar fi păcat ca pe aceste străzi, unde se găsesc multe clădiri frumoase, să circule mașini.

"E păcat să omorât spațiul acesta cu poluarea mașinilor. Alții își creează zone superbe pietonale de agrement, de petrecerea timpului liber, de evenimente în aer liber. După părerea mea, Universități, Kogălniceanu și Iuliu Maniu este o zonă superbă. Uitati-vă doar pe Iuliu Maniu, ce perspectivă fabuloasă cu Catedrala Ortodoxă la un capăt și Catedrala Romano-Catolică la celălalt capăt.

De asemenea, clădirile «în oglindă» la începutul străzii Iuliu Maniu ca să nu mai vorbim acum de strada Universității odată cu readucerea statuii Sfânta Maria, această bijuterie arhitectonică pe care o avem și să ne putem bucura de acest oraș minunat", a mai declarat edilul.

Emil Boc este de părere că, dacă aceste străzi ar deveni pietonale, afacerile în zona centrală s-ar dezvolta mai mult.

"Eu sunt convins că, dacă vom crea aceste zone pietonale, magazine importante care sunt în mall vor reveni și în centru. Prin urmare, vom avea săptămâna viitoare o ședință a Comisiei de Circulație și voi veni cu această propunere de a rămâne zonă pietonală. Trebuie să vedem ce se întâmplă cu strada I. C. Brătianu, trebuie stabilită modalitatea de circulație.

Eu cred că săptămâna viitoare această decizie va fi luată. Sper să întrunesc spijinul Comisiei de Circulație, deoarece eu personal susțin extinderea zonei pietonale. Eu cu această propunere vom intra în comisie și vom vedea rezultatul", a spus primarul Emil Boc.

Comenteaza