EXCLUSIV ziuadecj.ro: Primăria, contrazisă. "Nu am formulat încă nicio pretenţie", spune patronul Tenko

EXCLUSIV ziuadecj.ro: Primăria, contrazisă.
"Mi s-a cerut să formulez pretenţii, dar încă nu am făcut-o", a declarat pentru ziuadecj.ro Gheorghe Komoroczy, patronul asociaţiei Tenko, cea despre care oficialii Primăriei spuneau ieri că împiedică lucrările la stadion.
"Tenko a edificat o construcţie pe care a înscris-o în Cartea Funciară, iar acum are pretenţii financiare foarte mari de la noi pentru a nu împiedica proiectul Cluj Arena”, a declarat marţi primarul Sorin Apostu, în şedinţa de Consiliu Local.

CITEŞTE: Tenko are “pretenţii mari” pentru a nu împiedica proiectul Cluj Arena

ziuadecj.ro a mers pe urma afirmaţiilor făcute ieri în forul deliberativ local. "Nu am formulat nicio pretenţie. Mi s-a cerut să formulez, dar nu am făcut-o. Nu suntem la piaţă aici, Primăria e un partener serios, unde pretenţiile se depun în scris. Nu ştiu cine şi de ce face asemenea afirmaţii", a declarat Gheorghe Komoroczy.

Patronul asociaţiei Tenko a angajat o firmă care să evalueze clădirea pe care a ridicat-o în preajma stadionului. "Eu am explicat că sunt clujean şi nu vreau să mă opun interesului local. Am făcut însă acolo o investiţie, pentru care vreau o despăgubire justă, echitabilă. Este o proprietate privată care nu poate fi ştearsă de pe faţa pământului cu radiera. Am toată bunăvoinţa, chiar dacă valoarea morală nu mi-o va putea plăti nimeni. Am vrut să fac acolo un lucru serios, dar am fost împiedicat şi nu acum, ci în urmă cu mai mulţi ani", a mai spus Komoroczy.

Patronul Tenko a fost jucător de tenis, devenind chiar, pentru foarte scurt timp, preşedintele federaţiei de specialitate. Komoroczy a adus pe baza sportivă Tenko primele turnee profesioniste din România, imediat după Revoluţie. În ultimii ani, nu i s-a mai dat voie însă să folosească terenurile de tenis, aşa încât baza sportivă a rămast nefolosită.

"Am încercat să explic valoarea istorică a acelor terenuri, dar nu mă ascultă nimeni. Terenurile acelea există din perioada interbelică. Acolo a devenit prima oară campion naţional Ion Ţiriac, după o finală cu Gogu Viziru. Acolo a jucat şi Ilie Năstase şi tot acolo Mira Radu a devenit campioană naţională de junioare. Eu am avut un vis legat de acea bază sportivă, dar nu s-a ales nimic de el. Am cerut acum ca măcar două-trei terenuri să fie păstrate", a spus Gheorghe Komoroczy.

Komoroczy a concesionat terenul pe care se află clădirea de la Primărie, pe 99 de ani. Imobilul a găzduit vestiare, birouri şi un mic bar. Terenurile de tenis sunt pe acelaşi număr de carte funciară cu stadionul. Au aparţinut iniţial Direcţiei de Sport, iar Komoroczy a fost obligat să participe an de an la licitaţii, pentru a păstra administrarea bazei. Terenurile au trecut apoi în patrimoniul Primăriei, iar acum se află în administrarea Consiliului Judeţean. Autorităţile au nevoie de această zonă pentru dezvoltarea proiectului Cluj Arena.

Comenteaza