Familia Buzoianu și-a autorizat ansamblul imobiliar. Anunță că va costa 4 milioane, ia credit 11

Familia Buzoianu și-a autorizat ansamblul imobiliar. Anunță că va costa 4 milioane, ia credit 11
A doua clădire de pe platforma Feleacul va fi ridicată în plan secund față de Cluj Business Center.

Societatea controlată de familia Buzoianu estimează că ridicarea celei de-a doua clădiri de pe fosta platformă industrială Feleacul va costa 18 milioane de lei, aproape 4 milioane de euro.  A anunțat însă că a contractat un credit de 11 milioane de euro.

Primăria Cluj-Napoca a autorizat noua clădire de apartamente, birouri și spații comerciale a familiei Buzoianu. Este vorba despre o clădire ce urmează să fie ridicată pe str. Henri Barbusse nr. 44-46, pe vechea platformă Feleacul. În urmă cu cinci luni, Consilul Local a aprobat planul urbanistic zonal depus pentru acest proiect; suprafața studiată era de 20.538 mp. Pe platformă există deja o clădire de birouri, Cluj Business Center (CBC).

Societatea care a depus documentația este Felinvest SA, controlată de omul de afaceri Octavian Buzoianu, fost director general la Ursus și fost candidat la primărie în 2016. Directorul Felinvest SA și reprezentantul societății în relația cu municipalitatea este Vlad Bogdan Buzoianu, fiul lui Octavian Buzoianu. Felinvest este numele pe care îl poartă, din 2009, fostul producător de dulciuri Feleacul.

Noul ansamblu va avea două tronsoane: unul cu subsol, parter, cinci etaje, etaj retras și etaj tehnic, pentru birouri, altul cu subsol, parter, mezanin, cinci etaje, etaj retras și etaj tehnic, pentru apartamente. Înălțimea maximă permisă este de 28 m. Scopul este să găzduiască activități de administrare a afacerilor, financiar-bancare, comerciale, de învățământ, de sănătate cu caracter ambulatoriu, de turism.

Locuirea va ocupa între 30 și 70% din suprafața construită desfășurată totală. Parterele spre stradă vor avea funcțiuni de interes spre public", se arată în documentație. Pentru locuire, Felinvest va realiza 76 de apartamente. Circulațiile se vor desfășura pe străzile H. Barbusse și Cibinului. 

17.900.000

ar urma să coste acest proiect, potrivit estimării declarate pentru obținerea autorizației de construire. Durata de execuție a fost estimată la trei ani.

În euro, costul estimat al proiectului este de aprope patru milioane de euro. Cu toate acestea, în primăvară, Felinvest anunța că va contracta un credit de 11 milioane de euro, pe 10 ani, pentru execuție.

Proiectul imobiliar al societății pe acțiuni Felinvest vizează construirea în total a trei clădiri distincte, fiecare cu mai multe tronsoane. A treia construcție va fi probabil dedicată tot birourilor, cum este și CBC.

Comenteaza