Fără artificii de Ziua Principatelor, dar cu spectacol folcloric gratuit. Vezi programul din 24 ianuarie la Cluj

Fără artificii de Ziua Principatelor, dar cu spectacol folcloric gratuit. Vezi programul din 24 ianuarie la Cluj
Primăria din Cluj-Napoca nu va organiza în acest an foc de artificii în ziua de 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, anunţă instituţia. Motivul - "condiţiile meteorologice nefavorabile, anunţate pentru această dată", conform unei informări a Primăriei.

În schimb, programul Zilei Unirii Principatelor Unite, care începe la ora 10, include depunerea de jerbe şi coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu primirea oficialităţilor, intonarea marşului de întâmpinare, salutul Drapelului de Luptă şi intonarea Imnului Naţional.


Totodată programul include oficierea unei slujbe religioase, discursuri şi defilarea gărzii de onoare.


De asemenea, de la ora 17 clujenii sunt invitaţi să participe la un spectacol gratuit susţinut la Casa de Cultură a Studenţilor de către actorul Dorel Vişan, de orchestra "Cununa Transilvană" a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale Cluj, dar şi de interpreţii de muzică folclorică Maria Marcu, Amalia Codorean, Maria Lobonţ, Mariana Morcan, Crina Varga, Nicolae Bondoi, Adrian Buza, Adrian Socaciu, Florin Bota şi Marian Dascăl.

Pe scena Casei de Cultură vor fi prezente şi ansamblurile Mărţişorul al Casei de Cultură a Studenţilor, Dor Transilvan al RATUC, Cununa Apusenilor al Casei de Cultură Dumitru Sopon Gilău şi Mugurelul al Universităţii "Babeş-Bolyai". Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Etichete
Comenteaza