“Fără barieră la Tăietura Turcului!” Așa sună petiția inițiată de deputatul Băltărețu prin care cere refacerea proiectului

“Fără barieră la Tăietura Turcului!” Așa sună petiția inițiată de deputatul Băltărețu prin care cere refacerea proiectului

În urma dezbaterii organizate săptămâna trecută cu organizații și specialiști din domeniul infrastructurii, deputatul USR Cluj, Viorel Băltărețu, a inițiat o petiție pentru desființarea barierei de la Tăietura Turcului.

Potrivit parlamentarului clujean, varianta avizată de Primăria Cluj-Napoca pentru pasajul de la Tăietura Turcului este cea mai „proastă” dintre cele posibile.

În ultimele luni, am prezentat clujenilor toate variantele proiectului de pasaj de la Tăietura Turcului. Concluzia e clară: specialiști și clujeni deopotrivă consideră că varianta avizată de Primăria Cluj-Napoca este cea mai proastă dintre cele pe care le avem la dizpoziție. Proiectul  avizat păstrează bariera pentru șoferii care vin dinspre Tetarom și Gruia (timpul de așteptare la barieră va crește pentru toate direcțiile după darea în folosință a liniei Cluj-Episcopia Bihor). În plus, soluția de secol XIX reprezintă un pericol pentru pietoni, persoane cu dizabilități și bicicliști, care vor traversa în continuare peste linia ferată!”, a explicat Viorela Băltărețu.

Deputatul susține că soluția susținută de USR are toate avantajele: desființează trecerea la nivel cu calea ferată, urcă pe pasaj toate direcțiile de mers, asigură traversarea subterană de către pietoni, bicicliști, persoane cu dizabilități și este mai ieftină decât celelalte soluții.

Am invitat la dezbateri Primăria și CFR, care gestionează acum proiectul, după ce Primăria i l-a pasat. Nu s-a prezentat nimeni din partea celor două instituții. Primăria consideră că varianta actuală nu mai necesită dezbateri. Dar cetățenilor nu li s-a permis nici până acum să participe la o dezbatere publică pe acest subiect. Și e evident că nu sunt de acord cu soluția actuală. De aceea, îi invit să semneze petiția pe care am lansat-o în spațiul public: «Fără barieră la Tăietura Turcului!». Voi transmite autorităților locale voința clujenilor, pentru ca măcar în ceasul al 12-lea să-și recunoască greșeala și să analizeze soluția noastră, superioară din punct de vedere al funcționalității, siguranței și costurilor”, a mai adăugat Băltărețu.

Petiția poate fi semnată accesând următorul link: https://viorelbaltaretu.ro/petitie-fara-bariera-la-taietura-turcului/.

Până joi, 16 noiembrie 2023, ora 14:30, nu mai puțin de 165 de persoane semnaseră petiția inițiată de președintele USR Cluj-Napoca.

loading...
Comenteaza