Fără universitate în Floreşti. Contractul privind construirea ei va fi reziliat

Fără universitate în Floreşti. Contractul privind construirea ei va fi reziliat
Cea mai populată comună din ţară va rămâne, în continuare, fără universitate. Asociația Creștină Pro Integritate (ACPI) a renunțat la a mai construi Campusul Universitar din Florești şi a solicitat rezilierea unilaterală a contractului.

Întrucât administrația locală floreșteană a cerut plata la zi a tuturor creanțelor, acest lucru va avea loc săptămâna viitoare. Reprezentanţii primăriei susţin că s-a solicitat plata redevenței întregi, fără aplicarea reducerii stipulate în contract pentru edificarea construcției.

Cu toate acestea, în bugetul local al comunei au intrat de pe urma proiectului peste 800.000 lei, sumă aferentă taxelor privind autorizaţia de construire. 

"Motivele eu nu le cunosc, ele țin de managementul Asociației. Îmi pare rău că această investiție nu a fost realizată, mai ales că noi am demarat în acea zonă, Cetatea Fetei, construcția noii școli din Florești, investiție la care a fost deja eliberată autorizația de construire. Revenind la reziliere, pot să vă spun că deja există investitori interesați de acel teren, așa că nu ne facem probleme. Îmi pare rău că nu s-a realizat acest proiect, dar, până la urmă, Floreștiul a avut de câștigat. În conturile primăriei a intra o sumă totală de puțin peste 800.000 lei, aici fiind cuprinsă redevența și taxele aferente autorizației de construire", a declarat primarul comunei, Horia Șulea.

Instituţia de învăţământ superior urma să fie construită pe un teren de 10 ha situat în zona Cetatea Fetei, unde, potrivit planurilor de investiţie angajate în contractul de concesiune, ar fi trebuit să se ridice sediul universităţii penticostale, cu săli de curs pentru mai multe specializări, precum juridic, economic şi ştiinţe sociale, cămine de cazare pentru profesori şi studenţi, locuri de parcare, terenuri de sport şi spaţii verzi.

Într-o primă etapă, ACPI urma să achite lunar primăriei doar 20% din valoarea totală a redevenţei, iar odată cu începerea lucrărilor valoarea acestei taxe trebuia să urce la 25%, pentru ca treptat suma să ajungă suma prevăzută în contract, de 200.000 de lei. 

Reprezentanţii ACPI şi-au exprimat la momentul respectiv intenţia ca această instituţie să devină funcţională începând cu anul universitar 2015/2016. În spatele ACPI, reprezentană a cultului penticostal, se află omul de afaceri Mircea Cirţ, din Baia Mare, proprietarul societăţii ATP Exodus.

Comenteaza