Final de mandat la CJ Cluj! Discursuri de bun rămas, mulțumiri, dar și mici înțepături în ultima ședință în actuala formulă

Final de mandat la CJ Cluj! Discursuri de bun rămas, mulțumiri, dar și mici înțepături în ultima ședință în actuala formulă

La Consiliul Județean Cluj a avut loc joi, 17 octombrie 2024, ultima ședință a forului administrativ din actualul mandat.

După ce au încheiat partea de dezbateri și voturi pe proiectele de pe ordinea de zi a ultimei ședinţe din mandatul 2020-2024, unii dintre consilierii județeni au ținut să transmită un mesaj la finalul celor patru ani de activitate în forul administrativ al județului. 

Alexandru Cordoș, PSD: "Cred că am reușit să facem o administrație județeană cât s-a putut de corectă"

Consilierul județean PSD, Alexandru Cordoș, le-a mulțumit colegilor din forul administrativ județean pentru colaborare și a subliniat că apreciază calitatea actualului Consiliu Județean și a spus că speră că și viitorul Consiliu va fi "cel puțin la fel de echilibrat în decizii și de eficient". 

"Este un moment de reflecție pe de-o parte și de emoție pe altă parte. Aș vrea mai întâi să apreciez, chiar dacă poate par cuvinte mari, calitatea actualului și, de zilele următoare, a fostului Consiliu Județean. Cred că am reușit să facem o administrație județeană cât s-a putut de corectă. Le mulțumesc și eu, membrilor Comisiei de Patrimoniu, membrilor Comisiei de Budget-Finanțe și domnului președinte și tuturor pentru colaborare -conducerii Consiliului Județean și chiar aș vrea să sper că și viitorul Consiliu va fi cel puțin la fel de echilibrat în decizii și de eficient. 

Mulțumesc încă o dată, tuturor vă doresc succes în tot ceea ce veți face pe mai departe și sunt convins că cu toții, sub o formă sau alta, vom face pentru județul Cluj încă multe lucruri de acum înainte" - a spus Alexandru Cordoș, Secretarul executiv al PSD Cluj.

Vákár István, UDMR: "Este important că suntem împreună și acest județ merge înainte"

Vicepreședintele CJ Cluj, Vákár István, a vorbit despre "normalitatea de care foarte multă lume și foarte multe județe se miră cum se poate întâmpla la Cluj".

"Aș vrea să aduc în vedere această normalitate de care foarte multă lume și foarte multe județe se miră: cum se poate întâmpla la Cluj, cum putem să avem o astfel de colaborare cu absolut toate partidele, chiar dacă uneori avem și discuții în contradictoriu. În primul rând, domnule președinte vă mulțumesc pentru faptul că sunteți politicianul care e un fel de Rara Avis, fiindcă nu prea suntem obișnuiți în România ca politicieni care să își țină cuvântul. Nu știu cum, dar probabil ajutându-ne reciproc și cu grupul PNL ați reușit să vă țineți de cuvânt în foarte multe aspecte și față de electorat, dar și față de persoane sau grupuri politice. Cred că de aici inundă cumva și această normalitate care este bine să ne cuprindă pe toți și să pornim tot așa și în mandatul viitor. Avem foarte mult de lucru și asta nu se poate face bine decât în liniște, în constructiv și în normalitate, (...) indiferent în ce limbă se exprimă oamenii, este important că suntem împreună și acest județ merge înainte, suntem europeni și asta va fi în continuare, asta nu o poate lua nimeni, sper ca asta să construim în continuare", a spus vicepreședintele CJ Cluj, Vákár István.

Maria Forna, PNL: "Aș vrea să-i mulțumesc domnului președinte Alin Tișe pentru încredere, pentru colaborare"

"Pentru că mandatul de consilier județean se suprapune și cu mandatul pe care l-am avut în cadrul autorității teritoriale pentru ordine publică, aș vrea să-i mulțumesc domnului președinte Alin Tișe pentru încredere, pentru întreaga colaborare. Nu în ultimul rând, și în egală măsură, mulțumesc tuturor membrilor din cadrul ATOP, alături de care am avut o activitate deosebită mai bine de trei ani și jumătate. (...) a fost o reală plăcere și onoare să conduc acest for consultativ din sub ordinea Consiliului Județean Cluj. Activitatea mea ca și consilier județean va continua și în mandatul viitor, cu siguranță cu mulți dintre dumneavoastră voi avea ocazia să colaborez și pe viitor. Vă mulțumesc încă o dată și mult succes tuturor", a transmis consilierul județean Forna Maria, Președinte ATOP Cluj și Secretar General Adjunct PNL Cluj.

Lucian Cordiș, PNL: "Astăzi este ultima mea ședință de comisie de Consiliu. Îmi vine să plâng"

"Acum 24 de ani, la constituirea Consiliului Local la Turda, eram cel mai tânăr. După 24 de ani, astăzi este ultima mea ședință de comisie de Consiliu. Îmi vine să plâng. 24 de ani în care, zic eu că am participat cu ce am putut, cu știința mea, cu experiența mea, la tot ce au însemnat proiectele Turzii, respectiv a județului, în ultimul meu mandat. Nu vreau să mă lungesc pentru că am emoții. Vreau să-i mulțumesc, în special, domnului președinte Alin Tișe, nu pentru că este colegul meu, ci pentru că este un politician, cum ar fi bine să fie mulți în țara asta, și cred că țara are nevoie de astfel de politicieni", a spus consilierul PNL Lucian Cordiș.

Mihai Iepure, USR: "Sperăm că în noul Consiliu vom găsi o mai mare deschidere"

"Domnule președinte, stimați colegi, așa cum ziceați grupul USR a fost la primul mandat. Vă mulțumim pentru experiență, dar totuși trebuie să observăm anumite lucruri, că deși eram la primul mandat am avut proiecte pentru județ, gândite pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile publice, o maternitate (...). Din păcate majoritatea acestor proiecte au fost respinse. Sperăm că în noul Consiliu vom găsi o mai mare deschidere. Mandatul a fost, desigur, marcat de faptul că ne-am desfărșurat activitatea în perioada de pandemie și multe cerințe, majoritatea lor au fost în sistemul online, și nu ne-am văzut față în față când am votat aceste proiecte. (...) sper ca următorul mandat să fie marcat de o mai bună colaborare, dialog și nu în ultimul rând ședințe fizice", a spus consilierul Mihai Iepure.

"Mă abțin să vă răspund domnule, doar pentru a nu strica atmosfera acestei ședințe. O maternitate la Cluj, știți prea bine, nu se poate realiza decât cu sprijinul ministerului și cu acceptarea de a muta o maternitate în altă parte, și că nu este atributul unei autorități publice locale să construiască maternități. Asta presupunea finanțare, iar fără ministerul nu a dat aviz de oportunitate - doar despre asta dacă vreți să vorbim. Dar putem continua - dacă dumneavoastră ați fi spus: facem mâine maternitate că banii există și guvernul aprobă, nimeni nu s-ar fi opus din Consiliu. Doar că propui așa, de dragul de a propune, să te duci la colegii de partid, să le spui: 'am propus maternitate și domnii ăștia de la PNL, răii ăștia nu au vrut maternitate'...  nu vreau să stric atmosfera, știți prea bine că dacă era un proiect serios de a face o maternitate toți colegii ar fi votat. Vă asigur că și pe viitor, dacă veți avea proiecte serioase, pe care le putem susține, le vom susține, dar atâta vreme cât aveți proiecte pe care nu le înțelegeți nici dumneavoastră, nu putem să le susținem. Nu vreau să intru în alte discuții acum, nici acum nu v-ați obținut în a nu vorbi electoral", i-a răspuns președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consilierului USR.

Alin Tișe: "Vă mulțumesc! Experiența pe care am dobândit-o în acești ani m-a ajutat și ca experiență de viață, dar și ca experiență în plan administrativ-politic"

"Închei prin a vă mulțumi în plan politic pentru faptul că am reușit, deși for politic, să fim aleși de oameni, am reușit să depășim acele momente de dificultate și să ajungem să discutăm administrație, iar eu în plan personal vă mulțumesc pentru că m-ați ajutat la activitatea pe care am avut-o vă ați ajutat de ce nu la maturizarea mea la a înțelege când greșesc și când trebuie să întreb ceea ce fac una peste alta la faptul că experiența pe care am dobândit-o în acești ani m-a ajutat și ca experiență de viață dar și ca experiență în plan administrativ politic și sper că acest exercițiu pe care l-am dobândit și pe care l-am dat pe care o să îl mai derulez aici deci una peste alta vă mulțumesc pentru întreaga colaborare", le-a transmis preşedintele CJ Cluj, Alin Tișe, colegilor din Consiliu.

 

Comenteaza