Firmele de salubritate, scoase la raport. Primarul ameninţă cu sancţiuni

Firmele de salubritate, scoase la raport. Primarul ameninţă cu sancţiuni
Nemulţumit de starea curăţeniei pe străzile din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc scoate la raport firmele de salubritate care acţionează pe raza municipiului. Cele două firme responsabile cu salubrizarea stradală au primit şi un termen limită din partea edilului: până de Paşte oraşul trebuie să fie lună şi bec.

 

Edilul a inserat pe o reţea de socializare un comentariu prin care îşi arată dezamăgirea faţă de activitatea pe care firmele de salubrizare o desfăşoară.

"Nemulţumit de starea curăţeniei din oraş, am dispus verificarea dotării cu utilaje în materie de curățenie a firmelor de salubritate. Am constatat deficienţe şi am avertizat companiile de specialitate - firmele au termen până la sărbătorile de Paşte să recupereze toate întârzierile în materie de curățenie în oraş, sub rezerva sancţiunilor pecuniare", a scris Boc, pe contul său de pe o reţea de socializare.

Aşadar, firmele responsabile mai au la dispoziţie aproximativ două săptămâni să rezolve problemele de pe străzile din Cluj, în caz contrar aceştia riscând să fie amendate de către autorităţi.

În cursul zilei de marţi, consilierul local PNL Ioan Bîldea a sesizat Serviciul de Salubritate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca să comunice calendarul programului de curăţenie la bordură, invocând că ne aflăm la sfârşitul lunii martie, iar praful lăsat în urmă de materialul antiderapant folosit pe durata iernii este încă pe străzi.

Firmele Rosal Grup și Brantner Vereş sunt cele care asigură în prezent salubrizarea domeniul public din oraş, funcţionând pe bază de prelungire de contract. Noua licitaţie pentru contractul cu o valoare de 30 de milioane de euro urmează să fie reluată în această primăvară.

Comenteaza