"Floreştiul nu e groapa de gunoi a nimănui". Primarul comunei ameninţă cu amenzi usturătoare

Primarul celei mai populate comune din ţară a declarat război cetăţenilor care nu păstrează curăţenia. Acesta i-a ameninţat cu amenzi usturătoare, care vor fi acordate fără discriminare.

Atenţionarea a venit în urma unui control al poliţiştlor locali în partea de sud a Floreştiului, prilej cu care a fost descoperită o veritabilă groapă de gunoi improvizată pe un deal din zonă. Revoltat de rezultatele acţiunii, Horia Şulea a decis să treacă la atac şi să-i sancţioneze sever pe toţi cei pe care-i va prinde pe picior greşit, fie că este vorba de floreştenii care aruncă gunoaiele fără discernământ pe unde apucă, fie de cei care nu-şi păstrează curăţenia pe proprietăţi. 

"Floreştiul nu e groapa de gunoi a nimănui! Pozele sunt din zona de Sud a comunei. Sus pe dealuri. Poliţia Locală a fost la faţa locului. Am făcut pe investigatorii, am găsit facturi, chitanţe prin mormanul de gunoi. Vine amenda! Mare. Aşa vor păţi toţi cei care confundă Floreştiul cu o imensă groapă de gunoi, aşa vor păţi toţi cei care calcă în picioare Mediul. PS....Am trecut şi la amenzi pentru proprietarii de terenuri care nu şi le îngrijesc", a scris Şulea pe pagina sa de Facebook.

Primarul comunei ţine să precizeze că sancţiunile vor fi acordate tuturor, fără discriminare, fie că au sau nu au "pile". 

"Şi, pentru cei ce au urechi de auzit, tot pot primi fel de fel de telefoane de la nesimţiţi cu funcţii, degeaba! Amenda vine la toţi, fără discriminare!", a adăugat Şulea. 

Potrivit unui raport al Poliţiei Locale din Floreşti, în primele patru luni ale acestui an au fost acordate amenzi de 53.000 de lei, iar inspectorii compartimentului „Protecția Mediului" au verificat întreținerea și curățenia spațiilor verzi, existența contractelor de salubritate, efectuarea acțiunilor de deratizare împotriva rozătoarelor și au identificat proprietarii de terenuri, care au fost somați să igienizeze și să îngrădească terenurile pe care s-au depozitat necontrolat deșeuri.

Comenteaza