Fonduri suplimentare pentru judeţ, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Fonduri suplimentare pentru judeţ, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală
Obiectivele de investiţii din judeţul Cluj vor beneficia de o finanţare suplimentară din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Astfel, judeţul va primi încă 6.410.029 lei, sumă care se adaugă celor 26.148.306 lei alocaţi iniţial pentru anul 2015.

„Mă bucură extrem de mult faptul că, după ce, în urma demersurilor întreprinse la Minister, la începutul lunii iulie, am reuşit să obţinem suplimentarea sumelor alocate prin PNDL cu aproape 2,8 milioane de lei, iată că judeţul Cluj a obţinut o nouă suplimentare a acestor fonduri cu alte 6,4 milioane de lei", a declarat preşedintele forului administrativ judeţean, Mihai Seplecan.

Sumele nou alocate vor fi utilizate pentru finanţatea unor investiţii din zece primării clujene, devansându-se astfel termenul de finalizare a proiectelor. 

"Aceste investiţii vor contribui, cu certitudine, la dezvoltarea accelerată a comunităţilor rurale ale judeţului şi la creşterea nivelului de trai şi de bunăstare din satele clujene, astfel încât decalajele existente în acest moment între diferitele localităţi să fie eliminate iar clujenii să fie trataţi egal şi nediscriminatoriu, fie că locuiesc în mediul urban sau în cel rural", a precizat Seplecan.

Pentru a beneficia de aceste fonduri, Consiliul Judeţean Cluj a trimis către MDRAP o listă cu cele mai urgente obiective de investiţii ale primăriilor clujene, al căror termen de finalizare este ultimul trimestru din acest an.

Comenteaza