Fosta şi actuala conducere a CJ Cluj se bat în cifre pe drumurile judeţene

Fosta şi actuala conducere a CJ Cluj se bat în cifre pe drumurile judeţene
Preşedintele executiv al ACL Cluj, consilierul judeţean Mihai Seplecan, continuă războiul declaraţiilor cu actuala conducere a Consiliului Judeţean Cluj. Mihai Seplecan reproşează executivului consiliului că au fost reciclate mai multe sute de kilometri de drumuri judeţene, dar că doar circa 100 de km au fost acoperiţi cu covor asfaltic şi că astfel „milioane se aruncă anual la gunoi". În replică preşedintele interimar Vakar Istvan spune că doar 7 km de drum judeţean nu sunt acoperiţi din totalul de 318 care au fost reciclaţi.

 

Până la ora actuală, s-au investit bani în reabilitarea şi reciclarea a 313,75 kilometri de drumuri judeţene. S-au acoperit cu un strat protector de asfalt a lucrărilor de reciclare numai 111,5 kilometri, restul de 202,25 kilometri fiind lăsaţi la bunul plac al fenomenelor meteorologice. Vine iarna şi, în primăvară, vom constata că s-au aruncat pe geam, ca în fiecare an, mare parte dintre cei 60.675.000 de lei (13.789.773 euro la cursul de azi al BNR), bani publici, investiţi în reciclarea celor 202,25 kilometri de drum judeţean", afirmă printr-un comunicat Mihai Seplecan.


Mihai Seplecan spune că aşteaptă răspunsuri din partea conducerii consiliului judeţean. „Dacă nu s-au alocat bani pentru lucrările de protecţie a acestor drumuri reciclate, să se solicite de îndată într-o şedinţă de consiliu judeţean. Dacă s-au acordat, să ni se furnizeze aceste informaţii - câţi bani, către care lucrări, care sunt termenele de finalizare", declară Seplecan.


Actualul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a afirmat pentru Ziua de Cluj că „ în total, din anul 2000 încoace, în judeţ au fost reciclaţi 318 km de drumuri judeţene". „Din aceştia, 111 km de drumuri au fost acoperiţi după reciclare cu covor asfaltic, care este de calitate superioară şi are o durată de viată între 10 şi 15 ani, iar 200 de km de drumuri reciclaţi au fost şi ei acoperiţi, dar cu tratament dublu bituminos, inferior asfaltului, care durează circa 4-5 ani", susţine Vakar Istvan.


Şeful interimar al consiliului judeţean mai spune că în acest moment doar 7 km de drumuri nu sunt acoperiţi după reciclare, 5 pe drumul de la Fizeşu Gherlii, 1,2 km în zona Vadului şi 0,8 km la Cuzdrioara.


Vakar Istvan a afirmat că în perioada imediat următoare vor fi rezolvate cu precădere situaţiile de urgenţă de pe drumurile judeţene. „În acest moment se lucrează pe Valea Ierii, de luni intrăm să rezolvăm o ruptură pe drumul de la Borşa, şi vom termina şi drumul de la Fizeşu Gherlii, şi vom intra pe cele 9 drumuri care sunt finanţate din fonduri europene", mai spune Vakar Istvan.

 

 

 

Comenteaza