Funcționarii din 32 de primării clujene „bombardează” cu mailuri Ministerul Muncii. Vor salarii mai mari cu 40%

Funcționarii din 32 de primării clujene „bombardează” cu mailuri Ministerul Muncii. Vor salarii mai mari cu 40%
| Foto: Foto: Filiala Cluj a SCOR

Angajații din 32 de primării clujene continuă greva japoneză "cu exces de zel" începută săptămâna trecută prin acțiuni de mailing îndreptate către Ministerul Muncii.

Președintele filialei clujene a Sindicatului Național al Salariaților Comunelor și Orașelor din România (SCOR), Cornelia Delimoț, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că în județul Cluj sunt 39 de grupe sindicale SCOR, în tot atâtea primării de comune. Dintre acestea, 32 participă la grevă. Pe partea de mailing care se desfășoară zilele acestea, se alătură și alți colegi, care „claxonează" guvernului aceleași revendicări, spune liderul de sindicat.

„Calendarul acțiunilor de protest ale Sindicatului Național SCOR din această perioadă este următorul: începând cu 25 martie 2024, continuarea grevei japoneze cu exces de zel, pentru perioadă nedeterminată (cel puțin 3 săptămâni), în așteptarea analizei execuției bugetare, din luna aprilie, invocate de către reprezentanții guvernului, ca reper principal pentru identificarea unor soluții optime, grevă japoneză dublată de o acțiune de mailing din partea membrilor de sindicat în direcția ministerelor cu atribuții în rezolvarea crizei”, a declarat Cornelia Delimoț.

Grevă generală, în luna iunie

De asemenea, în săptămâna 8-12 aprilie 2024 vor avea loc acțiuni de pichetare a Prefecturilor din toate județele, cu câte un grup – semnal de câte 50 de participanți din cadrul Sindicatului național SCOR.

Pentru perioada ulterioară datei de 15 aprilie 2024, programul acțiunilor de protest se va stabili în funcție de evoluția acțiunilor revendicative și a negocierilor cu guvernul, în contextul împlinirii termenului ofertat de către guvern pentru evaluarea execuției bugetare pentru primul trimestru al anului 2024 și deblocarea crizei, mai precizează reprezentanții SCOR.

În 25 mai 2024 va avea loc un miting în Piața Victoriei, cu 10.000 participanți, iar în 3 iunie 2024 se va ddeclanșa greva generală în primării, cu mobilizarea tuturor funcționarilor publici din fiecare primărie, pentru ignorarea tuturor activităților aferente procesului electoral, inclusiv a semnării potrivit legii a listelor electorale pentru secțiile de vot.

 

Comenteaza