Gata cu autobuzele antice. CTP le înlocuiește cu unele noi

Gata cu autobuzele antice. CTP le înlocuiește cu unele noi
Conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a decis să înlocuiască o parte din autobuzele vechi de zeci de ani cu unele noi.

La demersurile consilierului local liberal Ioan Bîldea, reprezentanții Serviciului de Exploatare al CTP  au afirmat că, odată cu sosirea noilor mijloace de transport în comun vor fi schimbate și câteva din autobuzele care circulă pe linia 8. Asta deși, după cum au afirmat voalat, mulți dintre cetățenii care folosesc traseul sunt de etnie romă și produc prejudicii autovehiculelor. 

"Legătura între cele două mari porți de intrare în municipiul Cluj-Napoca (Aeroportul Internațional "A. Iancu" și Gara CFR) este asigurată de linia de troleibuze nr. 5, special înființată, și pe care circulă doar troleibuze moderne, de ultimă generație. Pe str. T. Vuia circulă și linia de autobuze nr. 8, care are capătul de linie la Electromontaj. Pe această linie circulă mulți locuitori ai municipiului cu domiciliul în zona Pata Rât, care aduc numeroase prejudicii mijloacelor de transport în comun și nemulțumirea celorlalți călători. Odata cu achizițioanarea noilor autobuze vor fi înlocuite și o parte din mijloacele de transport cu vechime mai mare, inclusiv de pe linia 8", se arată în răspunsul dat. 

Legat de crearea unor noi rute de transport, care să permită o mai bună legătură între cartiere, reprezentanții CTP au precizat că iminenta implementare a sistemului de ticketing ar trebui să aducă o rezolvare situației. 

"În ceea ce privește problema liniilor directe între cartiere, vă informăm că rețeaua de transport în comun este organizată în orice municipiu pe axele mediane, pentru a oferi condiții de transport cât mai avantajoase pentru toți locuitorii unei zone. [...] Vom supune analizei în următoarele ședințe de sistematizare a circulației rutiere și pietonale oportunitatea înființării unor noi astfel de trasee. În parte problema va fi rezolvată odată cu finalizarea sistemului de ticketing, care va permite eliberarea biletelor pe durată de timp, astfel încât deplasarea va fi posibilă cu orice mijloc de transport în intervalul de timp", au mai spus ei. 

Informația a fost confirmată de Liviu Neag, directorul CTP, care a precizat că toate autobuzele vechi vor fi schimbate, nu doar cele de pe linia nr. 8. 

"Eu regret că va fi, dar se va întâmpla, în perioada imediată vom începe să scoatem din acele autobuze verzi, care sunt de 23 de ani în circulație, încet-încet vor fi scoase. Eu regret că ele vor trebui să fie scoase din circulație pentru că ele au fost construite la vremea respectivă cu un consum de 24 de litri la 100 de km. Este adevărat că modelul este depășit, dar au fost mijloace de transport care au asigurat tranziția în oraș", a sfirmat el. 

Comenteaza