Gata cu binele în patru localități din Cluj! A crescut incidența, cresc și restricțiile

Gata cu binele în patru localități din Cluj! A crescut incidența, cresc și restricțiile

Patru comune din județul Cluj trec din scenariul verde în cel galben, după ce rata infectărilor a depășit pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Comunele Bonțida, Frata, Poieni, Săvădisla, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a trecut de 1,5 /1000 de locuitori, dar este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, intră timp de 14 zile, începând de sâmbătă, în scenariul galben de funcționare, ceeea ce înseamnă că în aceste localități restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa la interior, în limita a 30% din capacitate. În ceea ce privește școlile, vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță, cei din clasele primare, dar și cei din clasele terminale, iar restul claselor rămân online.

La începutul acestei săptămâni incidența infectărilor în cele patru comune era sub 1,5 cazuri la mie. Astfel, Bonțida a ajuns joi la 2,07, de la 1,45 - cât era luni, Frata a urcat la 1,79 de la 1,28, Poieni - la 1,67, de la 1,25, însă cea mai mare creștere a incidenței a înregistrat Săvădisla - de la 0,48 la 1,69. Detalii privind măsurile dispuse de CJSU Cluj pot fi consultate în Hotărârea nr. 36 din 18 martie 2021.

Comenteaza