Video Foto Grădinița Floare de Iris se apropie de finalizare. Stadiul lucrărilor: 80%

Edilul Clujului, Emil Boc, anunţă că stadiul lucrărilor la grădiniţa Floare de Iris este de 80 de procente. Acolo vor putea învăţa 180 de micuţi în viitorul apropiat.  

Grădinița Floare de Iris este situată pe str. Războieni nr. 67A. Noul imobil va cuprinde 9 grupe de câte 20 de preșcolari. Fiecare grupă va dispune de grup sanitar, vestiar pentru copii și depozit pentru jucării.

Sunt propuse 3 grupe pe fiecare nivel, iar la ultimul etaj, cel retras, este prevăzută o sală multifuncțională/de sport. Curtea va fi amenajată ca spațiu verde cu gazon, destinată doar activităților în aer liber.

Vor fi instalate următoarele componente:
- instalație BMS (Building Management System) pentru reducerea consumului de energie, care va interconecta într-un sistem de conducere centralizată de la distanță: instalațiile electrice, centrala termică și echipamentele HVAC (heating, ventilation, air conditioning), instalațiile sanitare, de protectie la incendiu și supraveghere video.
- iluminat general, iluminat de siguranță exterior și interior
- sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendii
- sisteme de supraveghere video
- alimentarea cu energie electrică și apă potabilă se va realiza din rețeaua existentă

Lucrările sunt realizate de SC Axial Construct Invest SRL, în valoare totală de 8.245.656,69 lei cu TVA, pe o durată de 19 luni. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4, a anunţat primarul Emil Boc. 

Comenteaza