Video Grupul statuar „Școala Ardeleană” a fost pus pe soclu!

Grupul statuar „Școala Ardeleană” a fost pus pe soclu!

Primarul Emil Boc a anunțat, vineri, că Grupul Statuar ”Școala Ardeleană” de pe strada Mihail Kogălniceanu, a fost reamplasat pe soclu.

''După ce am obținut toate aprobările necesare și după decizia administrativă pe care am luat-o, Grupul Statuar Școala Ardeleană a fost reamplasat pe soclu. Astăzi este prima zi în care grupul statuar este amplasat pe soclu.  Nu este finalizată toată lucrarea, dar putem să vedem cum va arăta, aproape în final, Grupul Statuar Școala Ardeleană: Samuil Micu, Petru Maior, Gheorghe Șincai, corifeii școlii ardelene, corifeii neamului românesc. Mai sunt câteva lucrări care se realizează aici, urmează să se intre la partea de șlefuire și de rafinare a acestei pietre speciale care a fost adusă pentru soclu”, a spus Boc.

Vor fi amplasate și două reflectoare pentru a lumina grupul statuar, în proximitate a fost plantat un arbore și amplasată o fâșie de gazon. De asemenea, va fi montată și o plăcuță cu numele și în latină cu numele celor trei corifei ai Școlii Ardelene.

Comenteaza