Implicarea civică deschide porţi. Trotuar şi acces dinspre Sopor în baza sportivă Gheorgheni
- Scris de Ziua de Cluj
- 14 Ian 2020, 13:41
- Administraţie
- Ascultă știrea
Asociaţia SOS Parcul Est anunţă că municipalitatea a deschis două porţi pentru a facilita accesul în baza sportivă din Gheorgheni locuitorilor din Sopor şi au construit un trotuar spre noul cartier, ca urmare a implicării societăţii civile.
"În urma postărilor noastre pe pagina SOS Parcul Est, a sesizărilor, dar și a propunerilor în Consiliul Local, s-au deschis două porți și s-a făcut trotuar spre noul cartier din Sopor. Cu siguranță, au contat sesizarile venite din partea mai multor oameni către Primărie, nu doar din partea SOS, pentru o mai bună infrastructură pietonală înspre Baza Sportivă și spre oraș.
Clujenii erau obligați să ocolească 1 km pentru a intra în bază și să meargă în trafic auto. Amintim că la realizarea bazei, noi am propus să fie zone pietonale lângă Becaș și podețe, nu gard. În continuare, baza sportivă se poate integra în Parcul Est printr-o legătură pietonală simplă pe malul Becașului. Hai că se poate dacă rămânem activi!", se arată pe pagina de Facebook a asociaţiei.
Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru arată că pentru astfel de campanii nu ar trebui să existe sesizări civice, ci doar o planificare urbanistică "mai puţin haotică".
"Mă bucur că eforturile SOS nu au fost în van. Ce va fi mai dificil e să convingem Primăria să nu autorizeze continuarea Cartierului militar astfel încât să blocheze legătura bazei sportive cu Parcul Est. Dacă iese legătura, Parcul Est, acceptat în sfârșit de primărie, se mărește de la 46 de hectare la 56. Dacă Primăria acceptă o altă legătură pietonală între primul lac din Gheorgheni cu următoarele lacuri, atunci Parcul Est crește la 66 de hectare, cu o treime în plus față de suprafața supusă concursului de proiecte din primăvară", a adăugat parlamentarul.
Clujul, singurul oraş din România care va construi un cartier intreg de la zero în ultimii 30 de ani
Cluj-Napoca va avea un nou cartier, primul care va fi proiectat şi construit de la zero în ultimii 30 de ani în România, în baza unui plan urbanistic realizat în urma unui concurs internaţional. Cartierul se va întinde pe 250 de hectare şi va fi terminat în 30 de ani. (VEZI AICI PLANUL PENTRU SOPOR!)