Încă două biserici ortodoxe în Cluj-Napoca

Încă două biserici ortodoxe în Cluj-Napoca
Oraşul Cluj-Napoca va avea încă două biserici ortodoxe, după ce două parohii ortodoxe au cerut Comisiei de Urbanism să avizeze planurile urbanistice pentru încă două biserici.

Primul dintre lăcaşurile de cult ortodoxe ar urma să fie ridicat pe strada Porţile de Fier 52 şi va fi administrat de parohia ortodoxă "Sfântul Ioan Gură de Aur", în vreme ce a doua biserică pentru care se cere avizul va fi ridicată pe Viilor 33 şi va fi administrată de parohia ortodoxă "Învierea Domnului".

Cele două parohii au cerut Comisiei Teritoriale de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) eliberarea planului urbanistic zonal şi respectiv a celui de detaliu pentru cele două lăcaşuri de cult. Decizia va fi luată mâine în şedinţa CTATU.

Parohia "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Mănăştur a fost înfiinţată în 19 decembrie anul trecut iar biserica ce o va deservi va fi ridicată pe un teren primit gratis de la municipalitate.

Şi parohia "Învierea Domnului" din Zorilor a primit gratis, de la Primărie, un teren de 2.853 metri pătraţi, cu titlu gratuit.

Vezi aici ordinea de zi a şedinţei de mâine

Comenteaza