Încă două săptămâni de lucrări pentru a stopa dezastru de pe Victor Papilian: ''Nu va mai face niciodată casă la Cluj-Napoca''

Încă două săptămâni de lucrări pentru a stopa dezastru de pe Victor Papilian: ''Nu va mai face niciodată casă la Cluj-Napoca''

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, pe cheltuiala investitorului, intervine în șantierul de pe str. Victor Papilian pentru a lua măsuri de primă urgență pentru punerea în siguranță a caselor învecinate. De asemenea, investitorul are amendă de 100.000 lei, plângere penală și autorizația de construcție (AC) suspendată. 

Executorul judecătoresc a pus sechestru pe terenul de pe Victor Papilian: ''astfel ca noi să ne recuperăm banii pe care îi cheltuim pentru a stabiliza zona. Îi scoatem la vânzare terenul pe care îl are acolo, dacă nu plăteşte, e o procedură legală", a declarat edilul Emil Boc, zilele trecute.

Lucrarile continua pe santierul din cartierul Europa: ''Acest dezvoltator infractor suporta cheltuielile pe care noi le facem acolo, pentru consolidare si prima urgenta, mai este de lucru o saptaman - doua, dupa datele pe care le am. Le-am consemnat in cartea lui funciara, de recuperare a cheltuielilor, astfel incant, acesti investitori iresponsabili sa nu mai faca casa niciodata la Cluj-Napoca. Sunt dosare penale pe rol, autorizatia este oricum suspendata'', a declarat Boc, joi, la un post de radio local.

Şase duplexuri ar urma să fie ridicate pe şantierul imobiliar din Europa, al cărui crater surpă drumurile de acces şi locuinţele vecinilor. Mai exact, est vorba despre șase duplexuri (cu subsol, parter, etaj și mansardă), pe strada Victor Papilian, nr. 22-30, în cartierul Europa din Cluj-Napoca. Proiectantul general al proiectului este SC Omida Expers SRL, Arh. Tonea Dragoş din Cluj, iar constructor general - Real Quality South SRL din Bistriţa. Proiectant de structuri pentru faza DTAC (Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire) este Moga Cătălin, de la Facultatea de Construcții (UTCN) Cluj-Napoca. Şantierul a debutat în 24.09.2020 şi are ca termen de finalizare 24.09.2024.

 

Comenteaza