Încă o amânare! Râdeţi cu ticketingul de noi?

Încă o amânare! Râdeţi cu ticketingul de noi?
Sistemul de ticketing trebuia finalizat din iulie 2014. Să-i mai credem când spun că va fi terminat în iunie 2015?

Proiectul pe fonduri europene "Modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în zona metropolitană Cluj - etapa 1", pe scurt sistemul de ticketing mult lăudat de primarul Emil Boc, suferă amânare după amânare. Trebuie să fie gata de opt luni (!), dar nu e finalizat nici până astăzi. Şi nici nu va fi gata până la vară.

În ianuarie, ZIUA de CLUJ s-a adresat Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), organism intermediar în proiect, şi a aflat că etapa I urmează să fie gata la 1 martie 2015, iar întregul proiect ar fi trebuit predat în 2 iunie 2015. Numai că la începutul lunii martie nu a fost gata nimic, iar ADRNV a revenit cu precizări. „Pentru proiectul "Modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în zona metropolitană Cluj - etapa 1", finanţat prin REGIO 2007-2014 (Programul Operaţional Regional), Primăria Cluj-Napoca are aprobat un act adiţional care prelungeşte perioada de implementare până în 2 iunie 2015", a transmis Andreea Marcu, expert comunicare ADRNV.

Contractul a fost semnat în iunie 2012. Iată ce prevedea caietul de sarcini: „Durata estimată a contractului de servicii este de 13 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 luni perioada de garanţie de la data recepţiei pentru lucrările de construcţie şi toate echipamentele şi software-urile care compun sistemul de eliberare automată a legitimaţiilor de călătorie, validare şi control a acestora, asigurată la locul de amplasare a echipamentului, în 24 ore de la solicitare".

Sistemul de ticketing este implementat de asocierea CS Vision - Ramb SRL, despre care ZIUA de CLUJ a scris de mai multe ori. Ambele firme sunt controlate de omul de afaceri braşovean Răzvan Gabriel Bâgiu, cunoscut ca apropiat al dispărutului PDL. Tot Bâgiu ar trebui să ducă la bun sfârşit şi un al proiect amânat până la plictiseală, cel al sistemului de bike-sharing. DNA şi DLAF anchetează în prezent modul în care asocierea braşoveană de firme a câştigat licitaţia pentru ticketingul de la Cluj. Informaţiile sunt că ar fi folosit documente false, lucru confirmat de un răspuns primit la redacţie din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Valoarea pentru care a fost adjudecat proiectul este 21,05 milioane de lei.

Contractul pentru sistemul de ticketing s-a semnat în 28 iunie 2013. În cadrul proiectului, urmau să fie modernizate 87 de staţii de transport în comun în municipiul Cluj-Napoca. Urmau să fie montate 94 de copertine, amenajate 61 de automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie, respectiv 74 de panouri de afişaj cu privire la circulaţia mijloacelor de transport în comun.

 

Comenteaza