Încă o comună din Cluj va fi racordată întegral la rețeaua de apă. Investiție de 6,7 mil. lei

Încă o comună din Cluj va fi racordată întegral la rețeaua de apă. Investiție de 6,7 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire pentru extinderea rețelei de apă potabilă în localitățile Buza și Rotunda, astfel încât toți locuitorii comunei Buza să beneficieze de acest serviciu.

În prezent, localitatea Buza dispune de o rețea de distribuție, ce urmează să fie pusă în funcțiune, și care asigură alimentarea cu apă pentru cca. jumătate din locuitorii ei. În ceea ce privește satul Rotunda, acesta nu dispune de apă potabilă furnizată în sistem centralizat.

„Odată cu finalizarea acestei investiții, toți locuitorii comunei vor beneficia de apă potabilă, de cea mai bună calitate, asgiurată de Compania de Apă Someș. Vom continua să susținem toate aceste investiții care contribuie la creșterea calității vieții clujenilor”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Conform proiectului gestionat de Primăria comunei Buza, noua rețea de alimentare cu apă va fi extinsă pe o lungime totală de 24 de km, din care cca. 13 km de conducte vor acoperi străzi din localitatea de reședință a comunei, neincluse în proiectul inițial de introducere a apei.

În ceea ce privește satul aparținător, Rotunda, acesta va beneficia de o rețea nouă de apă , în lungime de 11 km. Întregul sistem de apă proiectat va beneficia de trei stații de pompare.

În valoare de 6.755.000 lei, investiția va fi finanțată din programul guvernamental destinat dezvoltării comunităților locale.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza