Încă un robot la Primăria Cluj. Boc: "Poţi conversa"

Încă un robot la Primăria Cluj. Boc: "Poţi conversa"

Antonia ar putea avea un nou prieten inteligent la Primăria Cluj-Napoca. Este vorba despre un robor-portar. 

“Am invitat o firmă cu un roboțel care dă informații de bază și care direcționează publicul spre diferite servicii. Îți poate spune unde se plătesc impozite și taxe locale, unde se adresează o cerere; porţi o conversaţie pe anumite teme prestabilite: unde pot să plătesc taxa pentru buletine, etc. Vom vedea dacă vom implementa. Nu am bătut palma încă. Vom vedea cum vor lucra. Inteligența artificială se întâmplă și la noi”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Anul trecut în aprilie, clujenii au făcut cunoștință cu Antonia, primul funcționar public virtual din România, la primăria de cartier din Zorilor. „Simplificăm accesul clujenilor la serviciile administrației publice locale, cu ajutorul tehnologiei. Respectând cerințele legale în vigoare, am stabilit un număr de 60 de tipuri de cereri pe care cetățenii le pot adresa Primăriei, cu ajutorul funcționarului public virtual „Antonia”. Acest lucru ne permite să scurtăm cu 40% circuitul actelor în instituție, prin faptul că cererile sunt înregistrate direct la șefii de servicii sau birouri, în subordinea cărora se începe procesarea solicitării și pregătirea răspunsului către cetățean”, a explicat primarul Emil Boc. 

Ulterior, municipalitatea a făcut următorul pas şi implementează funcționarul-hologramă care îi va îndruma pe cei care calcă pragul primăriei.

Comenteaza