Încep lucrările la suprastructura Podului Fabricii. Trafic restricționat

Încep lucrările la suprastructura Podului Fabricii. Trafic restricționat

Luni, 6 mai 2019, vor începe lucrările la suprastructura podului peste Someșul Mic, de pe strada Fabricii. Pe durata desfășurării lucrărilor, traficul va fi restricționat la două benzi de circulație (una pe sens).

Lucrările la podul Fabricii au debutat în august 2018, iar în primă etapă a proiectului de modernizare s-a lucrat la infrastructura podului. Executantul lucărilor este Antrepriza Reparații și Lucrări - ARL, firmă care a câștigat și contractul de pietonalizare a laturii de vest a Pieței Unirii, după planurile arhitecților de la Planwerk. Valoarea investiţiei este de 13.767.256,25 lei (fără TVA), bani de la bugetul local. Termen de execuție: 16 luni de la data ordinului de începere (11.07.2018).

Principalele lucrări propuse sunt:

La infrastructură : reparații prin camășuire a stâlpilor și riglelor pilelor, consolidări prin lărgirea stâlpilor pilelor, amenajarea parcărilor pe ambele părți ale podului

La suprastructură : reparații ale grinzilor fâșii cu goluri care prezintă degradări, înlocuirea grinzilor degradate cu grinzi noi, realizarea unei plăci de suprabetonare, hidroizolație, refacerea trotuarelor, așternerea straturilor căii pe pod și pe trotuare, montare panouri fonoabsorbante cu plexiglas.

La finalul lucrării, carosabilul va avea 4 benzi x 3,5m lățime şi trotuar pietonal 2 buc x 1,9m lățime. Iluminatul public va fi modernizat: se vor monta corpuri noi de iluminat cu LED amplasate pe stâlpii existenți. 

 

Comenteaza