Încep lucrările pentru extinderea Tetarom I. Cât durează, cât costă lucrările

Încep lucrările pentru extinderea Tetarom I. Cât durează, cât costă lucrările
S-a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pentru extiderea Parcului Industrial Tetarom I, situat pe Tăietura Turcului, anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. Investiţia se ridică la suma de 42 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), din care 50% reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

„Ne bucurăm că, la doar o lună şi jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor la Parcul Industrial Tetarom IV, am reuşit să demarăm efectiv lucrările şi la Parcul Industrial Tetarom I. Potrivit contractului încheiat, constructorul va finaliza lucrările în maximum 17 luni începând de acum.

Este un moment pe care îl aşteptăm cu toţii, cu atât mai mult cu cât interesul manifestat de agenţii economici dornici să se stabilească în Tetarom I este unul extrem de ridicat iar aceste noi investiţii şi locuri de muncă nou-create sunt mai mult decât binevenite", a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele CJ Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

Executantul lucrărilor va folosi forţa de muncă de pe piaţa locală, 100 de clujeni urmând să muncească pe viitorul şantier.

Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2.000 de noi locuri de muncă. În incinta parcului industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1.700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1.100 mp spaţii de birouri şi un centru de afaceri.

În prezent, în Tetarom I îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres, Siemens sau CBC Development Design, valoarea investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.

Prin dezvoltarea şi extinderea parcului industrial Tetarom I, CJ Cluj îşi propune extinderea activităţii în domeniul serviciilor suport de sprijinire a afacerilor, care să vină în sprijinul atât al dezvoltării activităţii economice a întreprinderilor mici şi mijlocii autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune, în conformitate cu actualele obiective ale Guvernului României şi cele cuprinse în strategia de dezvoltare regională.

 

Comenteaza