Video Încotro se îndreaptă Floreștiul? Recensământul a arătat că sunt 52.000 de oameni / Primarul: „Sunt mult mai mulți”

Încotro se îndreaptă Floreștiul? Recensământul a arătat că sunt 52.000 de oameni / Primarul: „Sunt mult mai mulți”

Comuna Florești a înregistrat, conform datelor provizorii ale ultimului Recesământ al Populației și Locuințelor (RPL) 2021 (care a fost reazlizat în 2022), o populație rezidentă de 52.735 de locuitori, o cifră demnă de oraș mic spre mediu.

Datele recensământului de anul trecut confirmă că Florești este cea mai mare comună din România. În ultimii 10 ani, localitatea și-a dublat numărul de locuitori, iar zona ar putea deveni tot mai interesantă pentru oameni odată cu realizarea Centurii Metropolitane și a metroului.

Edilul Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre aceste cifre, precizând că numărul real al cetățenilor care locuiesc în Florești este de aproximativ 70.000.

În primul și în primul rând sunt mult mai multe persoane Florești. Cea mai mare avuție a noastră este că avem cea mai tânără și educată populație. Înseamnă că a fost o zonă frecventată. Sunt mai mult de 52.000 de persoane. Din ce informații avem noi, de la operatorii de telefonie, de internet, sunt aproximativ 70.000 de oameni. 

Haideți să ne raportăm doar la cifra oficială de 52.000 de oameni. Asta înseamnă că a fost un exod datorat și creșterii municipiului Cluj-Napoca, care este orașul din UE cu cea mai accelerată creștere econimică în ultimii 20 de ani, lucru care a dus și la dezvoltarea zonelor adiacente. În acest moment, trebuie să ne concentrăm pe oferirea de servicii publice în proximitate și de creerea a multor locuri de muncă. În curând se va deschide un magazin mare în Florești care va crea multe locuri de muncă.

De asemenea, avem în plan ca în partea vestică, deci invers față de presiunea traficului existent, să facem un parc industrial cu foarte multe locuri de muncă. O să spun mai multe atunci când proiectul va prinde contur. În acest moment chiar în PUG am prevăzut acele zone. Sunt sute de hectare care vor deservi comuna Florești”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

În urmă cu 10 ani, la recensământul din 2011, „dormitorul” Clujului avea o populație de 22.813 locuitori, ceea ce înseamnă o creștere de 231,2% (+29.922 locuitori). 

Comenteaza