Investiție importantă în Florești! Se extinde canalizarea în zona Eroilor - Avram Iancu

Investiție importantă în Florești! Se extinde canalizarea în zona Eroilor - Avram Iancu

Proiectul a fost aprobat, joi, în unanimitate de voturi, de către consilierii locali ai Floreștiului.

Proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului pentru realizarea investiției „Rețea de canalizare strada Eroilor – Avram Iancu din localitatea Florești, județul Cluj”, de către Compania de Apă Someș S.A., a fost pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consliului Local Florești.

Potrivit documentației, conform adresei primite din partea Companiei de Apă Someș S.A nr. 28209/03.03.2023, în vederea realizării investiției „Rețea de canalizare strada Eroilor – Avram Iancu din localitatea Florești, județul Cluj”, se solicită exprimarea acordului administratorului terenurilor.

Analizând Ghidul solicitantului condiții specifice de accesare a fondurilor dezvoltarea infrastructurii integrate de apă și apă uzată, în cadrul Axei Prioritare 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivului Specific (OS) 3.2 Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, „Unde dreptul de proprietate nu este obligatoriu se va prezenta acordul proprietarilor asupra terenurilor private unde accesul se face conform prevederilor Codului civil și a Legii nr. 241/2006”.

Totodată, prin Certificatul de Urbanism nr. 51/25.01.2023 este solicitat acordul Consiliului Local în calitate de administrator al domeniului public și privat al Comunei Florești.

Extinderea rețelei de canalizare menajeră și căminele pentru canalizarea menajeră/gropile de poziție vor fi amplasate pe domeniul public al Comunei Florești, respectiv pe străzile Eroilor, Floreilor, Cetății, Sub Cetate, Tăuțiului, Abatorului. Pentru celelalte situații în care rețeaua traversează domenii private se va obține acorul prealabil al proprietarilor.

Întregul proiect de hotărâre poate fi consultat AICI.

Comenteaza