Înviere fără public la Cluj. Cum ar putea ajunge Paștile sfințite la credincioși

Înviere fără public la Cluj. Cum ar putea ajunge Paștile sfințite la credincioși

Primarul Emil Boc a spus, referitor la slujba de Înviere, că în acest moment nu există cadru legal pentru a se organiza întruniri publice și că recomandă parohiilor din Cluj ca în acest an să asigure distribuirea Paștilor la domiciliul credincioșilor.

Boc a anunțat că în acest an nu vor avea loc slujbe cu public în noaptea de Înviere și le-a recomandat preoților, "sub rezerva că pot apărea alte reglementări naționale", să distribuie Paștile la domiciliul credincioșilor.

„Evident că este o sărbătoare importantă pentru fiecare creștin și trebuie să-i acordăm respectul necesar, dar și cu responsabilitatea vremurilor în care trăim. Nu există cadru legal astăzi pentru a se organiza întruniri publice prin care să se distribuie Paștile.

Recomandarea pe care o fac în acest moment, sub rezerva că pot apărea alte reglementări naționale, este ca fiecare preot, fiecare parohie, prin personalul pe care îl are să asigure deplasarea la domiciliu și să ducă Paștile la cei care sunt credincioși, arondați bisericilor respective.

Legea nu permite astăzi întrunirea persoanelor, să vină și să ia Paștile așa cum se făcea în mod tradițional, evident, securizate în dispozitive care să țină cont de normele elementare de igienă”, a spus primarul Emil Boc.

Comenteaza