Îşi culeg porumbul printre balizele de la noua pistă VIDEO

Îşi culeg porumbul printre balizele de la noua pistă VIDEO
Printre balizele de semnalizare ale noii piste a Aeroportului Cluj fac slalom tractoarele folosite la culesul porumbului. Proprietarul unui teren susţine că balizele au fost amplasate ilegal şi a depus plângere penală la poliţie. Alţi proprietari din zonă spun că vor protesta mâine, la inaugurarea oficială a pistei, pentru că au primit prea puţini bani cu ocazia exproprierilor. Conducerea Consiliului Judeţean nu a dorit să comenteze plângerea penală şi i-a îndemnat pe clujeni să se bucure de noua pistă. La inaugurare va fi prezent premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Proprietarii de terenuri din zona aeroportului au fost surprinşi să găsească noile balize de semnalizare printre culturile lor de porumb.

Ei au expropriat aiurea. Au expropriat pe doamna Tăuţan, care are teren 30 de metri mai încolo şi balizele sunt amplasate ilegal pe terenul dumneavoastră.

O femeie care deţine un teren neexpropriat a depus plângere penală pentru amplasarea ilegală a balizelor.

Reporter: Care e acuza?

"Tulburare de posesie. pai nu sunt expropriata. eu platesc impozit inclusiv pe 2013 si ma trezesc cu balizele. spuneti-mi facem slalom printre balize ca sa ne aram terenul?", a precizat Dorina Handrea.

Acum este în toi culesul porumbului... printre balize.

Dupa cum se poate vedea în imagini oamenii culeg porumbul pe langa balizele de la noua pista a aeroportului din Cluj-Napoca.

Pentru terenurile expropriate, oamenii au primit între 40 de cenţi şi 2 euro pe metru pătrat. Ei spun că banii sunt prea puţini.

"Teren care valoreaza peste 20 de euro mp, fiind teren de categoria I cu feritilitate dovada ca a fost folosit ani de-a randul de ferma experimentala horticola Cluj Napoca", a menţionat Augustin Gabor, proprietar.

La inaugurarea noii piste, la care va participa şi premierul Victor Ponta, oamenii nemuţumiţi intenţionează să protesteze.

"Sa ne exprimam nemultumirile si doleantele de data asta in fata repreznetantilor guvernului pentru ca pe plan local am fost fortati sa apelam la instanta de judecata, negasind intelegere. sa inaintam un memoriu primului ministru, speram sa fie prezent, sa ii dam personal memoriul", a explicat Radu Rusu, lider.

Consiliul Judeţean va avea oaspeţi de seamă mâine, la festivităţile de inaugurare a noii piste.

"În primul rand presedintele senatului crin antonescu, premierul victor ponta, domnul viceprim ministru dragnea, ministrul transporturilor ramona manescu si multi altii. Oamenii expropriati vor sa-i inmaneze un memoriu premierului? fiecare se manifesta in felul lui. important e sa ne respectam unii pe altii; o femeie a depus plangere penala... haideti sa discutam de evenimentul major", a precizat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Poliţia a demarat cercetările în cazul plângerii depuse pentru amplasarea ilegală a balizelor.

"La inspectoratul de politie cluj a fost depusa o plangere iar aspectele care sunt sesizate sunt in curs de verificare de catre politisti", a specificat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Noua pistă de 2100 de metri a Aeroportului Cluj, care de mâine se va numi Aeroportul Avram Iancu, a costat 40 de milioane de euro.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Călin FEDELEŞ

 

Comenteaza