Județul Cluj are BUGET! Pe ce se vor cheltui sute de milioane de lei

Județul Cluj are BUGET! Pe ce se vor cheltui sute de milioane de lei

Consilierii județeni ai Clujului au aprobat, joi dimineață, proiectul de buget al județului pentru anul 2022.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj de joi, 10 februarie 2022, s-a dezbătut și votat Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general propriu al Județului Cluj pe anul curent.

Bugetul general propriu al CJ Cluj pe 2022 este de 1.558.000.000 lei, din care bugetul local este de 915.000.000 lei (43% pentu funcționare și 57% pt dezvoltare). 

Principalele investiții ale forului administrativ județean sunt: Spitalul Pediatric Monobloc, Centrul de Transpant, racordarea la rețeaua de apă și canalizare a cât mai multor comune, modernizarea drumurilor județene, dar și un nou domeniu schiabil, „Paradisul Alb”, la Săcuieu-Vlădeasa.

Investițiile județului, fără proiecte europene, sunt de aprox 78 mil. lei, +10 mil. lei față de 2021, iar investițiile totale sunt de 105 milioane de euro (435 mil. lei din fonduri europene + 78 mil lei investiții din bugetul propiu, în total 513 mil. lei

Am încercat să facem un buget echilibrat. La următoarele rectificări vom încerca să mai prindem și alte proiecte. Nu este cel mai bun buget, dar este echilibrat, consistent. Din nou, fondurile europene ne salvează la capitolul investiții. Asta am reușit să facem în situația de față. Nu ne-am hazardat să-l creștem nejustificat. În acest an, ne-am limitat să tragem doar banii pe care îi putem cheltui.

Mai vreau să precizez că programul guvernamental Anghel Saligny nu este inclus în categoria de fonduri europene. Deci, el va fi o altă sursă de bani pentru Consiliul Județean. Am cerut și sperăm să ne aprobe, doar pe drumurile din județ, proiecte de 460 de milioane lei. Aproximativ 80 de km de drumuri județene îi vom moderniza prin acest program”, a afirmat, în cadrul ședinței, liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul de buget al județului a fost aprobat cu 34 de voturi „pentru”.

Comenteaza