Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente, gata în 30 noiembrie. Dar cu 14 milioane de lei mai scump

Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente, gata în 30 noiembrie. Dar cu 14 milioane de lei mai scump

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, marți, modificarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului privind amenajarea străzilor Kogălniceanu, Universității și a străzilor adiacente, adică o majorare a costurilor de14 milioane de lei.

Justificarea majorării costurilor prevede executarea unor lucrări suplimentare în acest proiect și scumpirea materialelor de construcții. Conform unui act adițional, încheiat cu firmele constructoare Astor Com SRL și De Construct Project Consult SRL, termenul de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie 2023. 

Investiția inițială a fost de 41.2 milioane lei (cu TVA), acum este de 55.3 milioane euro. Contractul a fost semnat în luna mai 2021 cu SC ASTOR COM SRL SI SC DEC ONSTRUCT PROJECT CONSULT SRL. 

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Amintim că, contractului de asistență tehnică cu firma Mossfern a fost reziliat din cauză că proiectantul nu a dorit să repună pe soclu grupul statuar "Șocala Ardeleană". Municipalitatea a desemnat o nouă firmă care să se ocupe de această parte de proiect.

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023, însă acesta a fost prelungit până la finalul anului. Banii provin din fonduri europene.

loading...
Etichete
Comenteaza