La Chinteni au căzut și canalizarea, și gazul. Locuitorii comunei, amenințați cu grilaje

La Chinteni au căzut și canalizarea, și gazul. Locuitorii comunei, amenințați cu grilaje

Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni, este pornită pe cetățenii care înfundă pompele care deservesc rețeaua de canalizare a localității. 

“Ne confruntăm, din nou, într-un timp relativ scurt, cu înfundarea pompelor de pe străzile Republicii și Ion Creangă, care deservesc rețeaua de canalizare a apelor uzate menajere a localității Chinteni. Motivul este, și de această dată, folosirea improprie a rețelei de canalizare.

Trebuie să înțelegem că, în cazul în care vom continuă să tratăm sistemul de canalizare ca pe un tomberon în care aruncăm, fără nici o reținere, de la produse alimentare la produse de igienă feminină, consecințele pentru noi toți, vor fi, din ce în ce mai neplăcute.

Ca o măsură de siguranță, Compania de Apă Someș va putea trece la obligarea utilizatorilor de a monta un grilaj pe rețeaua de canalizare, la ieșirea de pe proprietatea fiecăruia.

Pe lângă neplăcerile și disconfortul creat locuitorilor din imediata apropiere a stațiilor de pompare, fiecare blocaj presupune și un efort de circa 4-5 ore al echipei de intervenție pentru remedierea situației”, a transmis edilul din Chinteni.

În această săptămână comuna de lângă Cluj-Napoca s-a confruntat și cu întreruperea furnizării gazelor naturale. Aceasta a fost cauzată de o defecțiune survenite la stația de reglare E.ON, pe raza municipiului Cluj-Napoca, problema nedatorându-se celor de la CPL Concordia, a justificat primarul comunei.

Echipele de intervenție s-au aflat atunci în teren până la ora 02:00. “Prefectul Județului Cluj a convocat, la solicitarea noastră, o întâlnire a celor două societăți - CPL Concordia și E.ON GAZ în vederea stabilirii unor măsuri care să preîntâmpine producerea unor astfel de situații pe viitor”, a declarat Lucia Suciu.

Comenteaza