Foto Liberty Technology Park se extinde. Autorizație pentru o clădire de birouri și o grădiniță

Municipalitatea a autorizat recent o parte din proiectulul de reconversie de pe platforma Liberty: o clădire mixte, preponderent de birouri, și construirea unei grădinițe. Dezvoltator este White Star Real Estate, o companie cu sediul în București.

''SE AUTORIZEAZĂ executarea lucrărilor de construire pentru: CONSTRUIRE CORP DE CLĂDIRE F: BIROURI ȘI SERVICII 2S+P+5E+Er, CORP DE CLĂDIRE G: GRĂDINIȚĂ 2S+P+1E, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE, ORGANIZARE DE ȘANTIER CONFORM PUZ APROBAT PRIN HCL Nr. 632 DIN 20.08.2020'', arata municipalitatea.

PUZ-ul proiectului prevede parcelarea unui teren de 4,5 hectare din preajma ansamblului Liberty Technology Park pentru realizarea a șase noi clădiri: două clădiri de locuințe colective, care vor însuma aproximativ 250 de apartamente, trei clădiri mixte (locuințe și spații comerciale) și o grădiniță. Potrivit proiectului, grădinița va rămâne privată.

Se propune o sistematizare a tramei stradale din zonă și realizarea unei legături auto între str. Oașului - fundătură și str. Gării, pentru a facilita accesul auto și pietonal la noul ansamblu imobiliar. ”Accesul la ansamblu se va realiza din str. Gării și din str. Oașului - fundătură. Prin studiu se propune o legătură auto și pietonală între cele două străzi, pe proprietatea beneficiarei, astfel fiind îmbunătățită circulația auto în zonă”, se arată în documentația aprobată în august 2020.

Investitorul va realiza un parc și loc de joacă pe 1.800 mp pe care îl va preda după amenajare cu titlu gratuit primăriei, investiția fiind estimată la 200.000 de euro. De asemenea, va moderniza stația de autobuz de pe Oașului, valoarea lucrărilor fiind estimată la 10.000 de euro. În fine, va planta arbori de talie înaltă în zonă. Tot investitorul va amenaja pe banii săi două stații de biciclete pe care le va preda primăriei.

Anterior recepției corpurilor propuse pe parcele, va fi realizat drumul de acces la strat de uzură și echipat edilitar, pe tronsonul aferent fiecărei etape.

loading...
Comenteaza