Liceul Eminescu, fără acoperiş în prag de iarnă. „Astăzi au fost trei muncitori pe şantier. Acum plouă peste tot"

Liceul Eminescu, fără acoperiş în prag de iarnă. „Astăzi au fost trei muncitori pe şantier. Acum plouă peste tot
Elevii şi părinţii acestora, dar şi profesorii de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu sunt exasperaţi de ritmul lent în care se desfăşoară lucrările de reabilitare a şcolii.

Şcoala este reabilitată de Primăria Cluj-Napoca printr-un proiect pe fonduri europene. Acum elevii învaţă în spaţii ale altor unităţi de învăţământ, multe necorespunzătoare. Lucrările au început în  iunie şi, deşi ele ar fi trebuit terminate până la sfârşitul acestui an, unii dintre elevi şi profesori se tem că nu vor putea începe şcoala în noile săli de clasă nici în 15 septembrie 2016.

Astăzi au fost trei muncitori pe şantier. Se lucrează foarte puţin. Acum plouă peste tot, apa a ajuns la arhiva de la demisol, apa ne afectează laboratoarele, biblioteca. În loc să crească ritmul de lucru, se pare că se lucrează şi mai încet, acum au demolat şi acoperişul de la stradă. Dacă se va lucra în continuare cu aceste firme, nu ştiu când va fi gata şcoala", ne-a declarat directorul Liceului Mihai Eminescu, Simona Dobrescu.

Primarul Emil Boc a spus de mai multe ori că în momentul în care va fi gata, şcoala va fi una dintre cele mai moderne din oraş. Edilul a recunoscut şi el că sunt întârzieri mari şi a vorbit chiar de posibilitatea de reziliere a contractului cu asocierea care realizează lucrarea, formată din firmele Coldea Construct, Dava Invest şi Grup Energoinstal.

Şeful de proiect din partea municipalităţii, Ovidiu Câmpean, spune că firmele implicate în reabilitarea şcolii vor să termine lucrarea. „Am discutat şi astăzi cu firmele din asocierea constructoare şi mi-au spus că acum lucrează la un planşeu de consolidare ca să poată intra cu maşini de mare tonaj.

Am fost informaţi că au turnat plăcile de beton în două părţi ale clădirii, la etajul I. Într-adevăr, plouă într-o parte unde nu s-a turnat placă, dar constructorii au promis că până la sfârşitul săptămânii vor turna placa şi aici, iar apoi va urma ridicarea acoperişului", ne-a declarat Câmpean. Acesta nu a avansat un termen exact până la care vor fi finalizate lucrările.

Claudiu Cupcea, administratorul Dava Invest, a afirmat că firmele constructoare s-au confruntat cu probleme mari de proiectare. „Noi suntem mai supăraţi ca oricine, îi înţelegem pe elevi, părinţi şi profesori. Noi am licitat doar execuţia, proiectarea a făcut-o altcineva. Au fost probleme mari de proiectare, soluţii tehnice greşite.

Acum au schimbat consultantul pe partea de proiectare şi lucrurile au început să se deblocheze, am avut mari probleme cu gangul de acces în incintă care ne-a încurcat mult", a precizat Cupcea. Întrebat care va fi termenul limită până la care va fi finalizată reabilitarea şcolii, administratorul a spus că cel târziu septembrie 2016, pentru ca elevii de la „Mihai Eminescu" să se poată reîntoarce în şcoala lor.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a vizitat şantierul şi a discutat cu cei implicaţi în proiect, dar şi cu profesorii şi cu părinţii. Joi, 3 decembrie, de la ora 16:00, Vuşcan va participa la o nouă şedinţă pe tema lucrărilor, în incinta Colegiului Tehnic Anghel Saligny. Vor participa. alături de cadrele didactice ale unităţii de învăţământ, membrii Asociaţiei Consiliului Reprezentativ al Parinţilor, reprezentanţi ai Primăriei Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Comenteaza