Licitație pentru liceu și sală de sport din cadrul HUB educațional Borhanci

Licitație pentru liceu și sală de sport din cadrul HUB educațional Borhanci

Primăria a lansat, săptămâna trecută, licitația pentru liceu și sală de sport din viitorul HUB educațional din cartierul Borhanci.

Contractul este de 36.126.525,57 lei, iar ofertele se pot depune până în 8 martie 2023. Durata contractului este de aproape 19 luni, din care15 luni pentru execuția lucrărilor. În evaluarea ofertelor, 90% contează prețul, iar 10% garanția acordată lucrărilor executate.

Hub-ul educațional va fi format din creșă, grădiniță, școală primară și liceu.

Pe o suprafață de 60 hectare, Pădurea-parc va cuprinde plantații masive de arbori, zone de poiană, o grădină urbană închisă, o zonă special amenajată pentru plimbare patrupede, alei, clădiri cu funcțiuni publice, punct de belvedere, tiroliană, traseu dirt bike de tip backyard, culoare de alergare și parcare.

Baza sportivă și bazinul de înot vor urmări dezvoltarea și relansarea activităților de educație fizică și sport pentru beneficiari de toate vârstele. Baza sportivă va include terenuri pentru tenis de câmp, padel, tenis cu piciorul, baschet, mini fotbal, badminton, volei. Acestea vor fi împrejmuite şi vor beneficia de suprafeţe sintetice adaptate, nocturnă şi acces liber (cu programare); terenuri de beach volley cu nisip şi teren sintetic de baschet 3x3. Bazinul de înot cu dimensiuni olimpice va fi unul acoperit, cu toate dotările și anexele necesare pentru inițiere, antrenament și competiții.

În ceea ce privește traficul, va există o stradă nou, cu o ampriză de cel puțin 18 metri, care va realiza legătura între strada Borhanci și strada Gheorgheni. Strada Bicaz va fi lărgită la 12 metri, iar Gheorgheni, la 18 metri. În interiorul parcelei studiate se vor crea două străzi: una în partea vestică, de 11 metri, una la sud, de 16 metri lărgime.

Valoare totală a investiției din cartierul Borhanci: 478.547.909,91 lei cu TVA (peste 96 mil. Euro). Finanțarea investiției va fi realizată din fonduri europene, bugetul local și alte surse legal constituite conform legii.

Comenteaza