Lipsa locurilor de parcare produce mari probleme în Hasdeu: "Zona va fi pur și simplu blocată"

Lipsa locurilor de parcare produce mari probleme în Hasdeu:
Străzile din jurul complexului studenţesc Hasdeu sunt blocate de maşini, iar circulaţia este îngreunată în zonă. Chiar dacă municipalitatea clujeană a iniţiat încă din 2012 un proiect prin care se dorea construirea unui parking în zonă, problemele cu firma care a câştigat iniţial contractul au dus la amânarea noii investiţii.

În Complexul Hasdeu sunt peste 5.000 de spații de cazare și mai puțin de 80 de locuri de parcare, menţionează consilierul local PNL Ioan Bîldea. El se arată nemulţumit de demersurile municipalităţii în legătură cu acest proiect şi îi cere socoteală primarului privind termenele de execuţie.

Problema semnalată de consilier este aceea că în oricare moment al zilei, strada B. P. Hasdeu și străzile adiacente sunt sufocate de mașinile parcate neregulamentar de către cei care nu au altă variantă, deși li s-a promis foarte clar una, cu 300 de locuri. Dacă problemele parcării sunt la ordinea zilei în oricare perioadă a anului, peste doar câteva zile studenții revin în cămine, iar zona va fi pur și simplu blocată.

"S-au pierdut doi ani de zile, pentru că municipalitatea a acordat în 2013 proiectul tehnic, Planul Urbanistic de Detaliu, studiul de fezabilitate, proiectul pentru autorizația de construire, detaliile tehnice de execuție și caietul de sarcini firmei Avensa Consulting cu care nu s-a mai înțeles și de care s-a despărțit prin rezilierea contractului.

Acum, în vară, contractul a fost relicitat și acordat firmei Plot Plan. Totuși, nu se știu termenele până la care acest proiect va exista fizic pe strada Păstorului nr. 67-69. Pentru a nu mai exista dubii cu privire la alte întârzieri uriașe, consider că este necesară comunicarea publică a termenelor de execuție ale lucrării", spune Bîldea. 

Administraţia locală clujeană şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au intrat în parteneriat pentru a amenaja un parking suprateran în complexul Hasdeu încă din 2012, însă nici până în ziua de astăzi nu au fost demarate lucrările.

Bîldea îi solicită primarului Emil Boc să prezinte public stadiul în care se găseşte în momentul de faţă obiectivul de investiții „parking Hasdeu", precum și termenele de execuție și de finalizare.

Vom reveni cu reacţia Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza