Locuințe sociale în cartierul Iris

Locuințe sociale în cartierul Iris

Consilierii locali clujeni au aprobat un proiect de hotărâre privind documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire imobil cu funcțiuni mixte (locuințe sociale, spațiu administrativ), str. Sobarilor nr. 31, Cluj-Napoca”.

În total, vor fi construite 35 de locuințe sociale cu una, două sau trei camere. Vor fi de asemenea, 36 locuri de parcare, spații tehnice și inclusiv adăpost de apărare civilă.

Primarul Emil Boc a dat câteva detalii despre acest proiect, în deschiderea ședinței de Consiliu Local de luni.
„În privința construcției de locuințe sociale, venim și noi să contribuim la acest efort care trebuie să fie comun, național, regional, local. Investim peste 10 milioane de euro în construcția locuințelor de pe strada Sobarilor, 35 de locuințe pe care le vom construi aici, după votarea în Consiliul Local vom trece la organizarea licitației astfel încât aceste locuințe să fie construite”, a spus Emil Boc.

Primarul a mai subliniat că în privința locuințelor de la Pata Rât, prin fondurile alocate, norvegiene, europene și locale, 2,5 milioane de euro vor fi alocate într-o ședință în august. „Deja 109 locuințe au fost achiziționate pentru cei care locuiesc acolo, pentru a ne îndeplini orbiectivul de eliminare a situației de acolo până în 2030. Procesul de relocare continuă, conform prevederilor locale, legale, cu locuințe sociale de urgență sau speciale pe care le cumpărăm în zona metropolitană, separat de ceea ce avem ca locuințe sociale”, a completat primarul.

Soluții concrete pentru criza locuirii

Emil Boc a mai spus că, în același timp, pe această componentă a locuirii, împreună cu Asociația Municipiilor din România se lucrează la un plan concret. „Se lucrează la un plan concret pe care vrem să îl punem pe masa Guvernului pentru parteneriate naționale public și public privat de construcție de locuințe în orașele noastre, prin utilizarea terenurilor pe care ministerele, agențiile, regiile, companiile de stat le dețin în teritoriu.

Există terenuri care sunt în proprietatea autorităților centrale și fie într-un parteneriat public public sau public-privat, cu fonduri europene și cu atragerea mediului privat putem să rezolvăm una dintre cele mai importante crize care bate la ușa Europei, criza locuirii. (...) Va fi nominalizat un Comisar pentru locuire în viitoarea Comisie Eiropeană, astfel încât să se vină cu soluții concrete. Soluțiile sunt aceste parteneriate concrete”, a mai declarat Emil Boc.

Comenteaza