Lombului şi Făgetului mai aşteaptă. Nu sunt suficienţi bani pentru reabilitare

Lombului şi Făgetului mai aşteaptă. Nu sunt suficienţi bani pentru reabilitare
Modernizarea străzilor Lombului şi Făgetului depinde de capacitatea Primăriei de a suplimenta fondurile europene destinate municipiului Cluj-Napoca, a anunţat astăzi primarul Emil Boc.

La începutul lunii martie, Ziua de Cluj anunţa că Primăria Cluj-Napoca a primit acordul pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a străzii Făgetului, precum şi a străzii de acces în cartierul Lomb. Astfel, se aşteaptă să obţină peste 70 de milioane de lei. Banii vor ajunge la primărie în baza programului polilor naţionali de creştere. Citeşte mai multe detalii AICI.

Prima arteră măsoară 6 km, în timp ce strada de acces are doar 2 km. Pentru fiecare drum s-au solicitat câte 36 de milioane de lei.

Edilul a anunţat astăzi că pentru a putea începe lucrările de modernizare ar fi necesară suplimentarea cu 10% a fondurilor europene destinate municipiului Cluj-Napoca.

"Există necesitatea, în măsura în care este posibil, suplimentării cu 10% a fondurilor pentru ceea ce înseamnă municipiul Cluj-Napoca, dar şi pentru ca drumul Lombului sau drumul Făgetului să poată fi finanţate; sunt proiecte terminate, în prag de semnare, iar această suplimentare este necesară", a anunţat Emil Boc în cadrul unei conferinţe de presă.

Cluj-Napoca a fost desemnat drept cel mai activ pol de creştere din România, în baza unui studiu realizat de către compania de consultanţă KPMG şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional. Totodată, municipiul a fost desemnat exemplu de bună practică la nivel european, privind felul în care s-a reuşit absorbţia finanţărilor alocate polilor de creştere.

 

Comenteaza