Lucrările pe un drum de munte din Cluj se apropie de finalizare

Lucrările pe un drum de munte din Cluj se apropie de finalizare

Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj, cu fonduri europene, se apropie de finalizare.

Astfel, stadiul fizic al lucrărilor deja realizate este de peste 90%.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Dată fiind importanța strategică și turistică pentru întreg județul Cluj, ne dorim ca acest drum județean să se prezinte în cele mai bune condiții. Urmărim îndeaproape întregul proces de reabilitare și modernizare, astfel încât la finalul investiției DJ 107P să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță. Tocmai din acest motiv am și impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani.”

În această etapă se execută lucrări de așternere a celor două straturi de asfalt, respectiv binder și stratul de uzură, pe sectorul de drum Gilău – Someșu Rece, de la km 0+000 la km 3+800. După finalizarea asfaltării acestui sector, drumul județean DJ 107P va fi integral asfaltat, pe toată lungimea acestuia.

Lucrările de reabilitare, în totalitatea lor, au vizat nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unui pod nou. În aceste condiții, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

În vederea completei finalizări a investiției urmează a mai fi executate lucrări de realizare de șanțuri și rigole în vederea asigurării scurgerii apelor,  montarea de parapeți metalici și executarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Investiția, în valoare de 96.454.503,72 lei, fără TVA, este finanțată din fonduri europene și de la bugetul județului.

Comenteaza