Lui Boc îi plac benzile REVERSIBILE. Ar putea fi create şi pe o altă stradă centrală, „dacă viaţa ne-o va cere"

Lui Boc îi plac benzile REVERSIBILE. Ar putea fi create şi pe o altă stradă centrală, „dacă viaţa ne-o va cere
După Calea Moţilor, primarul admite că ar mai putea introduce pe o stradă din Cluj sistemul de benzi alternative.

Emil Boc găseşte interesante şi utile benzile reversibile, deşi în România se poate vedea aşa ceva doar la Eforie Nord. Vineri, primarul a anunţat că pe Calea Moţilor se vor introduce aceste benzi din octombrie, experimental.

„O bandă din cele patru va fi pentru transportul în comun, practic mai rămân trei benzi libere. Dimineaţa, când fluxul de maşini e mai mare dinspre Mănăştur spre centru, se va circula pe două benzi către centru şi pe una către Mănăştur, în timp ce după-amiază se va circula pe două benzi către Mănăştur şi pe una către centru", spunea edilul şef al Clujului.

Marţi, vorbind la Realitatea FM Cluj despre strada Avram Iancu, el a admis că s-ar putea introduce şi aici sistemul alternativ de circulaţie. „Avram Iancu s-a îngustat pentru că, în zona liceelor, am introdus o bandă specială pentru părinţii care vin cu copii. Vor fi două benzi de circulaţie spre Calea Turzii şi una înapoi. Joi sau vineri se vor aplica marcajele. Nu excludem, dacă viaţa ne-o va cere, să ne jucăm şi aici cu benzile reversibile. Le vom putea mişca, dar acum rămâne aşa", a subliniat Emil Boc. Primarul a spus că strada va fi gata în curând, mai puţin zona din faţa cimitirului, unde se va crea o piaţetă.

Banda reversibilă reprezintă banda de circulaţie, marcată şi semnalizată, situată lângă axul drumului, destinată circulaţiei autovehiculelor într-un sens sau în altul, în funcţie de intensitatea traficului. În general, acestea sunt identificate prin semnale luminoase postate deasupra, însă există şi excepţii, în zonele cu pricina interdicţiile fiind reprezentate prin indicatoare rutiere, caz întâlnit şi la Eforie Nord, prima localitate care a introdus benzile acestea în România.

Ideea de a crea benzi reversibile a existat anul trecut şi în comuna Floreşti, dar primăria a renunţat la soluţie la insistenţele Poliţiei Rutiere, care s-a temut că vor apărea accidente.

 

Comenteaza