Mai multe clădiri istorice din centru vor fi renovate

Mai multe clădiri istorice din centru vor fi renovate
Mai multe clădiri istorice din centru vor fi reabilitate
Mai multe clădiri istorice din centru vor fi reabilitate

Olah Emese, viceprimarul Clujului din partea UDMR, a explicat joi ce clădiri monument istoric din centru vor intra în renovare.

Olah Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat joi într-o conferinţă de presă că renovarea imobilelor monumente istorice din centrul Clujului se va face în trei etape şi a prezentat şi lista clădirilor ce vor fi modernizate.

"Prima etapă are termen limită 2019.Totodată prin regulament am stabilit lista imobilelor care trebuie renovate de urgenţă în cadrul acestui proiect. Etapa a doua care începe în 2020 şi ţine până în 2023, am extins această listă şi în etapa a treia, urmând a avea loc între 2023 şi 2026.
O să dau citire şi listei imobilelor care sunt acum cuprinse în regulament şi care urmează să fie renovate, respectiv imobilele situate în Piaţa Unirii nr. 11, 13,14, 30, 31, str. Memorandumului, nr. 1,2, 11, 13, 17, strada Eroilor nr 1, str Samuil Micu nr. 2, str Baba Novac nr 8, str Iuliu Maniu nr. 1 şi 3 , Calea Dorobanţilor , nr. 1.

Imobilele situate pe strada Horea nr. 1 şi 66 care au depus deja poiecte şi anterior pentru renovarea acestor imobile au fost totodată incluse în această listă. Tot în şedinţa din februarie am decis includerea în listă şi a imobilului situat pe str Regele Ferdinand nr 37, este vorba despre Palatul Szeky, imobil care se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă pericol atât pentru trecători cât şi pentru cei care locuiesc în acest imobil", a spus viceprimarul Olah Emese.

Banii pe care îi dă primăria pentru aceste imobile reprezintă maxim 50 % din valoarea reparaţiilor şi sumele trebuie rambursate către municipalitate în maxim 10 ani de zile.

Viceprimarul Olah Emese mai afirmă că printre criteriile ce au stat la baza selectării acestor imobile ce vor fi reparate se numără faptul că acestea sunt situate în centru, ele se află în stare avansată de degradade şi au fost incluse şi pe lista iniţială a Primăriei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza