Mai multe comune din Cluj primesc BANI de la CJ. Se vor repara școlile și drumurile

Mai multe comune din Cluj primesc BANI de la CJ. Se vor repara școlile și drumurile
| Foto: google maps

Consilierii județeni ai Clujului au aprobat, marți, proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din fondul de rezervă al bugetului local al Judeţului în anul 2024.

 Reunit în ședință ordinară marți, 30 iulie 2024, Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unor sume din fondul de rezervă al bugetului local pentru sprijinirea a patru comune care se confruntă cu situații de necesitate urgentă.

Prin intermediul acestor fonduri destinate comunelor clujene dorim să venim în sprijinul autorităților locale pentru a interveni imediat și de urgență în vederea remedierii situațiilor care nu suportă amânare”, a precizat Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Astfel, forul administrativ județean acordă un ajutor în sumă de 250.000 de lei către comuna Suatu, în vederea derulării unor lucrări pentru reabilitarea acoperișului Școlii Gimnaziale Suatu. Necesitatea acestor intervenții de urgență este dată de faptul că, în urma fenomenelor meteorologice acoperișul clădirii a fost afectat.

Comuna Cătina va beneficia, de asemenea, de suma de 173.000 de lei din fondul de rezervă în vederea reabilitării clădirii școlii cu clasele I-IV din satul Feldioara.

350.000 de lei au fost aprobați pentru comuna Recea-Cristur, aceștia fiind destinați reabilitării drumului comunal DC 163 din localitatea Escu, sector afectat de fenomenele hidrometeorologice de la începutul lunii iunie a acestui an.

De asemenea, forul administrativ județean a alocat comunei Sânmărtin 350.000 de lei pentru reabilitarea drumului din satul Cutca, drum aflat într-o stare avansată de degradare în urma ploilor din ultima perioadă.

Comenteaza